MuziekMuziek

Whisk(e)y van de maand december, Jim Beam

WHISKY VAN DE MAAND DECEMBER.

 

Jim_Beam___White
Jim Beam

De whisky van de maand is deze keer geen whisky, maar een whiskey en nog specifieker een Kentucky Straight Bourbon whiskey van Jim Beam.

Bourbon whiskey komt oorspronkelijk uit de landstreek Bourbon in de Amerikaanse staat Kentucky.

Inmiddels wordt de drank ook buiten Kentucky geproduceerd. Jim Beam is nog steeds in Clermont, Kentucky gevestigd. Hier is de Duitse immigranten familie Boehm in de tweede helft van de 18e eeuw neergestreken. In 1788 stookte Jacob Boehm zijn eerste drank, maar pas in 1795 was zijn bourbon zo geperfectioneerd dat hij hem onder de naam Jim Beam op de markt bracht. Op dit moment wordt het bedrijf geleidt door de 7e generatie en is Jim Beam de meest verkochte bourbon whiskey in de wereld.

Bourbon whiskey wordt uit een graanmengsel gestookt met minimaal 51% en maximaal 79% mais. Jim Beam Bourbon gebruikt, naast de bourbon mais, gerst en koren uit de directe omgeving van de distilleerderij. Het beslag wordt gemaakt met ijzerarm water uit de kalksteenrijke bronnen en meren van Kentucky. Jim Beam rijpt zijn bourbons op vaten van de Amerikaanse witte eik die licht zijn ingebrand. De bourbons rijpen minimaal twee keer zo lang als wettelijk is voorgeschreven. Dit alles maakt dat Jim Beam bourbon de standaard-norm voor Kentucky bourbon whiskey is.

Wij hebben de Jim Beam Bourbon the Original geproefd.

6390_0_jim_beam_blechschild_bljmb12100002
Jim Beam

De bourbon heeft minimaal 4 jaar op vat gerijpt en is 40%;

De kleur: goud/oranje en helder;

De Geur: vanille, honing karamel en noten. Vleugje appel en peer;

De smaak: Gul, rond en vol. Ook nu weer de heerlijke vanille van het hout, honing en noten met wat appel en peer.

De afdronk: Lang, bondig en heel prettige.

Prijs: ± €18,- per fles van 70 cl..

Conclusie: Wij zijn onder de indruk van zijn gulle, zuivere en iets wat zoete smaak. Wij begrijpen waarom Jim Beam gezien wordt als hét voorbeeld voor hoe een bourbon whiskey moet smaken en kijken verlekkerd uit naar Jim Beam Black.

Jim_Beam
Jim Beam

geschreven door Jos HuffmeijerLe Nez Promotion

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer