Vandaag een makkelijk en snel klaar te maken soep. Super voor na een drukke werkdag…. want zeg nou zelf als je een hele dag gewerkt heb,dan heb je echt geen zin om nog lang in de keuken te staan. Zoals jullie al gemerkt hebben hou ik van pittig eten, dus als je daar niet van houdt laat dan de rode peper weg.
Deze soep is eigenlijk de volgende dag nog lekkerder, dus je als je slim bent maak je of heel veel of maak je hem van te voren klaar!!
Wat heb je nodig???
-2 paprika’s, fijngesneden
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-1/2 rode peper, fijngesneden
-1 rode ui, fijngesneden
-3 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
-2 el olijfolie
-1 blik tomatenblokjes
-500ml runderbouillon
-2el tomatenpuree
-2tl komijnpoeder
-1tl gedroogde italiaanse kruiden
-1/2tl chilipoeder
-1 blik kidneybonen, gewassen en uitgelekt
-stuk fetakaas
-tortilla chips
– dip naar keuze(avocado/salsa)
Hoe maak je het???
1. verhit de olijfolie op middelhoogvuur en bak de paprika, knoflook en rode peper voor ongeveer 4 minuten.(houdt een klein beetje paprika achter)
2. Voeg de tomatenpuree toe en roer eventjes goed door, doe dan de zongedroogde erbij en alle specerijen en bak kort mee.
3. Voeg dan de bouillon toe en laat zachtjes 20 minuten pruttelen.
4. Voeg na 20 minuten de kidneybonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
5. Serveer met stukjes fetakaas, de stukjes rode ui en wat fijngesneden paprika.
6. Eet met tortilla chips en een heerlijke dip en drink er een lekker frisse corona bij!!
Ik zeg: BUEN APETITO!!!!