Ik zal maar meteen met de billen bloot gaan, deze cake is eigenlijk gruwelijk mislukt!!! Nu vraag je je misschien af waarom ik het recept dan toch online zet??? Met het recept zelf is niets mis is, ik had alleen de pech dat we thuis kortsluiting kregen terwijl de cake net in de oven stond. Je moet dus dit keer even niet op het eindresultaat letten. Deze ziet er, laten we zeggen, erg rustiek uit 😉 Deze cake is bij ons thuis al heel lang een favoriet en ja mannen ook jij kan een cake bakken. Als het mij lukt, moet het jou toch ook lukken 🙂 Met dit recept kun je heel veel variëren, je kan wel of geen whiskey gebruiken, je kan een handje gehakte noten toevoegen of je voegt wat blokjes pure chocolade toe. Allemaal super lekker!
Wat heb je nodig voor deze pompoencake
1 middelmaat flespompoen
3 eieren (er staat er 1 teveel op de foto)
300 gram lichtbruine basterdsuiker
300 gram bloem
3 el Jim Beam Honey + een klein beetje om over de cake heen te smeren
2 afgestreken tl bakpoeder
170 ml olie
2,5 tl kaneel
snufje zout
Hoe maak je deze pompoencake
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een grote cakevorm of broodbakvorm in met kokosolie (iets anders kan ook) en bestrooi met bloem. (dit voorkomt dat de cake blijft plakken)
- Snijd de pompoen in kleine stukken, zonder schil en zaden
- Hak de pompoen fijn in een keukenmachine
- Voeg als de pompoen fijn is de basterdsuiker toe en mix dit even kort door
- Voeg dan de eieren toe en mix even goed door
- Als de eieren goed gemixt zijn, voeg dan de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe en mix ook weer goed door elkaar
- Voeg dan de olie toe samen met 3 el Jim Beam Honey en mix tevens goed door elkaar
- Giet het cake mengsel in de vorm en bak voor ongeveer 50-60 minuten gaar. (het is erg oven afhankelijk, dus korter of langer kan ook)
- Als de cake klaar is, smeer hem dan in met een kwastje Jim Beam Honey
Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit zijn vorm
Serveer met een goede kop koffie en uiteraard een glaasje Jim Beam Honey!