MuziekMuziek

Heerlijke winterse Chili Con Carne!

Dit is een heerlijk gerecht als het buiten vriezend koud is en je een goede opwarmer kan gebruiken. Bij ons in het gezin eten we  zoals jullie al weten pittig, houdt je hier niet van laat dan de rode peper achterwege.

Oorspronkelijk komt Chili Con Carne uit een grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten en voor zover bekend is werd de Chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger ergens in de 19e eeuw in Texas.

Chili Con Carne is een stoofpot wat gemaakt wordt met meestal vlees(vegetarisch kan natuurlijk ook) en traditioneel wordt er gebruik gemaakt van knoflook,ui en komijn. Echter kennen de meeste mensen Chili Con Carne vooral met bonen en tomaten. Er bestaan een hele hoop variaties op Chili Con Carne waarbij je de stoofschotel naar smaak een invulling kan geven.

Ik laat jullie vandaag mijn versie van Chili Con Carne zien.

 

Wat heb je nodig???

-500 gram gehakt

-2 teentjes fijngesneden knoflook

-1 rode en 1 groene paprika, fijngesneden

-2 uien, fijngesneden

-1 grote blik witte bonen in tomatensaus

-1 klein blikje mais

-1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt

-1 blikje tomatenpuree

-1 verse rode peper, fijngesneden

-1 flinke theelepel sambal Badjak

-ketchup

-paprikapoeder/kerriepoeder/zout/peper/komijnpoeder

– zure room

– vers stokbrood

 

Hoe maak je het???

1. Bak de uien, paprika’s, rode peper en de knoflook.

2. Voeg als de uien glazig zijn het gehakt toe en breng op smaak met de paprikapoeder/peper/zout/kerriepoeder/komijnpoeder en een flinke theelepel sambal Badjak en bak dit op middelhoog vuur.

3. Als het gehakt mooi bruin is voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit eventjes kort mee.

4. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe, het blikje mais en de kidneybonen en spuit er naar smaak tomatenketchup door…ik gebruik ongeveer een kwart van een fles.

5. Laat het eventjes zachtjes doorkoken voor ongeveer 3-5 minuten en breng op smaak met peper/zout/paprikapoeder/komijn.

6. Serveer met een flinke dot zure room en vers stukken stokbrood.

 

Ik zeg EET SMAKELIJK!!!

 

 

afbeeldingen: www.smulweb.nl/www.okorecepten.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Wij hebben heerlijk gegeten.
    Nu ben ik zelf een zeer slechte kok. Er word zelfs weleen gezegd dat ik water nog laat aanbranden. Maar toe ik dit recept op facebook voorbij zag komen dacht ik, dit moet mij nog lukken. We hebben met stukjes brood de pan leeg geschtaapt. Ik zeg missie geslaagd.

    Jan Willem Bedankt

    P.s. als je meer van dit soort simpele maar heerlijke recepten hebt……….

Written by Jan Willem Huffmeijer