MuziekMuziek

Jim Beam Double oak Whisky van de maand. Recept voor de B4men Heavy Sunset cocktail.

Een week of twee geleden was ik één van de gelukkige om bij de introductie van deze bourbon te mogen zijn. Whisky is normaal toch wat chiquer, maar bij bourbon mogen we juist de stoere en ruige kant van whisky laten zien. Eigenlijk spreken we dan ook niet over whisky maar over whiskey. Dat “E”tje ertussen is de E van eigenzinnigheid en dat past het merk Jim Beam erg goed. Jim Beam is in Nederland niet de grootste naam als het om Amerikaanse whiskey gaat maar ze klimmen hard omhoog. Er komt een hele nieuwe styling van de flessen en de labels en deze nieuwe weg is in mijn ogen helemaal het juiste. Terug naar deze bourbon, de Jim Beam Double Oak. Ik schreef net over eigenzinnigheid en dat is op deze bourbon zeker van toepassing. Een bourbon mag alleen uit Amerika komen, moet gemaakt zijn van minimaal 51% maïs, mag alleen maar op nieuwe en Amerikaans gemaakte vaten gelagerd worden en zo nog veel meer regels. Waarom dan eigenzinnig? Ze hebben bij Jim Beam de Double oak namelijk twee keer in een ander vat gelagerd. Twee keer in een nieuw vat, dat wel, anders mag het geen bourbon meer zijn. Ze spelen dus met de regels en durven hier hun eigenzinnigheid te laten zien. Heeft dit twee keer lageren op hetzelfde hout wel zin, nou en of!! De Double oak heeft hierdoor een volle body, smaak en mooie zoete tonen gekregen. Door deze dubbele lagering hebben ze de typische smaken van een bourbon maal 2 kunnen doen. Voor mij is dit een hele gave toevoeging die niet alleen maar eigenzinnig is maar ook een groots effect heeft op de smaak en het karakter van de whiskey.

P6301601 P6301604

Jim Beam Double Oak Smaaknotities

Kleur: Donker goud

Neus: Rijk, een duidelijke vanille maar ook tonen van koffie en cacao komen naar voren

Smaak:Krachtig maar vriendelijk. Deze bourbon komt fors binnen maar blijft heel bijzonder vriendelijk. Een brandje in je mond wat je verwarmd en heel snel nemen rijke zoete tonen het over waardoor het brandje een brandje blijft en geen uitslaande brand wordt. De kracht komt ook duidelijk van het hout wat ze twee keer hebben gebruikt. Ondanks dat er veel hout in de smaak zit is de whiskey goed en soepel drinkbaar en is het geen droogtrekker.

Afdronk: Lang en zoals je verwacht van een goede bourbon met de zoete tonen van vanille.

De Jim Beam Double Oak is een hele mooie en sterke variant waarvoor er zeker veel liefhebbers te vinden zijn. De prijs van deze Jim Beam ligt rond de € 25,- wat ik een hele mooie prijs vind voor deze bijzondere bourbon. Ik wilde jullie ook nog verrassen met een gave en stoere cocktail die ik met de Jim Beam Double Oak heb gemaakt.

P6301607

Jim Beam Double Oak in the mix. B4men Cocktail Heavy Sunset

Wat heb je nodig:

-Jim Beam Double Oak

-Longdrink Glas met ijs

-Grapefruit

-Grand Marnier

-Ginger Beer (Thomas Henry)

-Takje Munt

P6271499

Hoe maakt je de B4men Heavy Sunset

  • Schil met een dunschiller een lange sliert van de grapefruit af doe deze bij het ijs in het glas
  • Snijd de Grapefruit in tweeën en daarna één deel nogmaals door de helft
  • Knijp het sap van een kwart grapefruit uit in het glas
  • Neem nu een jigger (barmaatje) en schenk 40cl Jim Beam Double Oak in het glas
  • Gebruik de andere kant van de Jigger en schenk 20cl Grand Marnier in het glas
  • Neem nu een takje munt en leg dit plat op de binnenkant van je hand en sla met je andere hand op het takje munt. Zo maak je het takje niet kapot maar komen wel alle smaken vrij. Leg het takje in het glas
  • Schenk nu de ginger beer in het glas en roer een keertje door.

Deze cocktail is het heerlijk genieten bij een ondergaande zon. De de kracht en pittigheid van de ginger beer blijft de cocktail echt heel stoer en mannelijk. Geniet ervan!

Jan Willem Huffmeijer, B4men.nl

Heavy Sunset

Nog geen 18, dan geen alcohol!!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer