Welke baard past bij mij????

Dat de baard in is, lijkt me wel duidelijk. Tegenwoordig zijn er nog nooit zoveel mannen in het straatbeeld gezien met een baard als nu. Toch kan je als “man met baard” de plank ook volledig misslaan als je niet zorgt voor de juiste baardgroei die past bij je gezichtsvorm.

Verschillende gezichtsvormen

Er zijn 4 verschillende gezichtsvormen, namelijk ovaal, vierkant, rond en lang. Natuurlijk hoef je met je baardgroei niet per definitie je aan bepaalde regels te houden. Blijkt nu dat je eigenlijk beter kan kiezen voor een lange baard maar heb je zelf liever een stoppelbaardje, dan ben je vrij om te doen en laten wat je wilt. Het belangrijkste is altijd dat jij je goed voelt bij hoe je eruit ziet!!!!

Baard en gezichtsvorm

VIERKANT:

Als je je gezicht wat langer wilt laten lijken, focus je baardgroei dan rondom de kin en zorg ervoor dat je geen bakkebaarden hebt. Ook moet je baard aan de zijkanten niet te vol zijn, anders maak je je gezicht juist hoekig.

LANG:

Als je je gezicht minder lang wilt maken, dan kan je het beste je baardgroei zoveel mogelijk op de zijkanten van je gezicht hebben en zo min mogelijk rondom je kin. Het mooiste is een baard die vanaf je bakkebaarden en wangen groeit en een stoppelbaardje is dan ook een betere optie dan een hele lange baard.

ROND:

Als je je gezicht minder rond wilt laten lijken, dan moet je zorgen voor tegenwicht….namelijk hoeken! Ga voor wat langer baardhaar en houdt de zijkanten wat korter. Ook een sik is een goede optie en laat hem dan niet aansluiten op de zijkanten.
 
 
OVAAL:
 
Een ovaal gezicht is de beste gezichtsvorm die je kan hebben, zowel voor je kapsel als voor je baardgroei.
Je kan dus gaan voor een lange volle baard/een sik/een snor/een stoppelbaardje…het maakt allemaal niet uit…het staat je toch wel.
 
 
 
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Heeft Beckham dan niet juist het tegenovergestelde van wat je schrijft? Hij heeft het haar op zijn kin niet echt opvallend laten groeien, toch? Vind zijn style en baard namelijk super vet en heb zelf ook een iets wat vierkante vorm van gezicht, maar wel een wat andere hoofd/lichaam verhouding. Vind je site overigens echt vet!

Written by Jan Willem Huffmeijer