MuziekMuziek

De emancipatie van de MAN!!

De man anno 2013 is zich enorm aan het ontwikkelen en aan het vrij worstelen van het oude beeld. De metro man word overboord gegooid en maakt plaats voor een echte stoere maar toch verzorgde man. Waar vrouwen zichzelf de laatste 50 jaar enorm hebben ontwikkeld en zich los gemaakt van de mannen, zijn de mannen hierdoor misschien wel een beetje achter gebleven. Vrouwen hebben de afgelopen jaren de mode gedomineerd en niet alleen de mode. Mannen zijn zelfs de laatste jaren steeds vrouwelijker geworden. De vrouw bepaalde hoe de man eruit moest zien en gedragen. We werden mannen die gezellig opgemaakt op de bank mee zaten te huilen met GTST. Mannen werden de ideale schoonzoon die je naar iedere moeder mee durfde te nemen. Maar van alles wat we werden we vooral heel saai en is de man zichzelf volledig kwijt geraakt.

Hoe anders is dat beeld nu!!! begin 2013 is de man weer een man geworden. We dragen een baard of snor hebben weer een scheiding in het haar en dragen de kleding die wij mooi vinden. O jee en wat zeggen die vrouwen daar dan van……….NIETS!!! die zijn blij dat ze eindelijk weer naast een kerel staan!!! De man is terug!!!

De man van nu gaat niet naar de kapper…..hij gaat naar de barbier!! Scheren doet hij met een mes of hij scheert niet…kom maar op met die baard. Hij drinkt weer sterke drank, de whisky staat weer met trots in zijn kast maar ook een fles jenever is echt geen schande meer. Koken is voor deze man geen probleem, maar weg met dat diëten mannen eten gewoon wat ze lekker vinden. De kleding is stoer en mannelijk, mooie wollen truien, vette boots en de ruiten blouse zijn het helemaal. Maar de man van nu is wel netjes en verzorgt. Hij draag een mooi pak ,een parfum en ook zijn haren zitten in een scheiding. De man van nu is meer dan een man……..de man van nu is een echte Gentleman!!!

Namens www.b4men.nl “Welkom Gentleman”!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
 • Ah, dat is een interessant artikel. Ik zie dat het geschreven is door trendwatchers, of is de schrijver van dit artikel belicht door een vrouw?
  Maar als ik eerlijk mijn mening mag geven over hoe ik over de man van tegenwoordig denk dan is hij qua kledingstijl wel veranderd en met zijn tijd mee gegaan, maar de man is van oudsher dominant. Dominant in de zin van de baas zijn, niet in de trant van geweldadigheid, maar in de trant van een leidende rol hebben. Dat laatste wat ik zie is zoek.

  Vroeger op dansles en dat is een heel mooi voorbeeld aan hoe een man moet wezen. Hij leidt en zij volgt, hij links en zij rechts, althans zo heb ik dat geleerd. En het feit dat hij een leidende rol inneemt in de vorm van dominantie dat is de laatste jaren zoek geraakt. Dat een man kan koken dat vinden veel vrouwen schattig, maar dat is wel iets wat veranderd mag worden omdat hij zich niet afhankelijk van een zorgende vrouw op moet stellen.

  Men heeft het over gelijkwaardige verhouding binnen de relatie man-vrouw. De foto van de man met de bolhoed, dat is een gentlemen, de Engelse herenstijl, a la James Bond en Sean Connery, Garry Grant waren daar voorlopers in, maar dat zijn mannen en dat doen het pak al vermoeden, mannen die de dominantie dezelve waren. Van hen kan de huidige man nog wel leren qua gedrag in de etiquette hoe tegenover een vrouw te gedragen, want deze mannen zijn niet handtastelijk.

  De man met de baret op is de man die ik zie als de levensgenieter in de Franse Provence. deze type man heeft het niet echt op met de regels. Dat zijn wel de mannen die gevoel voor Romantiek hebben en gevoelige mannen in de ziel. Die staat ver van de dominantie. Heeft oog voor natuur en wijnen.

  De mannen hieronder met een geruite bloes en de man met de muts op, dat is echt het straatbeeld van de man, totaal geen stijl. Nonchalance roepen deze beelden op door het dragen van dit soort kleding. Je ziet het echt veel op straat, veel van die truien met dat capuchon gevalletje die criminelen vaak dragen om niet herkend te hoeven worden. Afgrijselijk.

  De man met de spijikerbroek en de Gillete aan probeert te voldoen aan het zaken beeld, maar het zou netter staan als hij wel een spijkerbroek droeg, met een nette corduroy jasje of zo. Zo oog je als zaken man dat je niet strikt bent.

  Al met al vind ik wel dat het Gentlemen gedrag bij veel heren zoek zijn. Door de komst van de Social media is dat compleet veranderd. Alles kan en alles mag cultuur, maar toch moeten ze leren dat er grenzen aan zijn. Door wie worden mannen gevormd? Juist door hun moeders. Maar door vaders kijken zij juist het gedrag af.

  Mij mag je gerust ouderwets vinden, ik ben 47 jaar, maar wat ik de laatste jaren zie is wel dat veel mannen opnieuw opgevoed moeten worden in het zijn van de Gentlemen. Men kan het ouderswets vinden dat de man bv de stoel openschuift voor de vrouw van de tafel, of de deur openhoudt van een winkel, of haar helpt uit de auto te stappen, maar het gaat niet om het ouderwets zijn, maar om het visite kaartje die jij als man ten opzichte van de vrouw afgeeft.

  Emancipatie vraagt zich altijd af, wie van de twee hoger is in rang. of de gelijkwaardigheid binnen de maatschappij. Mijn mening is hier heel duideljk. De man mag van mij wel wat leidender worden. Een koers uitvaren. Maar goed, hier kan je urenlang over discussieren, het is een mening van 1 vrouw.

  Yola

 • Beste Yolanda, bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik ben inderdaad trendwatcher, herenkapper en barbier.
  Groeten
  Jan Willem

Written by Jan Willem Huffmeijer