MuziekMuziek

Wat scheer je wel en wat scheer je niet???

Is een man met lichaamshaar nu aantrekkelijker of niet?? Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Sommige vrouwen/mannen vinden een man met borst, oksel, been en rug haar ontzettend mannelijk en aantrekkelijk. Terwijl iemand anders liever een ‘kaal’ geschoren man ziet.

Scheer je lijf oke of nee??

Ikzelf vind een heel behaarde man niet mooi, borsthaar oké, en beenhaar oké, maar rughaar!!! Nee dat vind ik echt niet mooi. Ik snap dat je niet zelf je rug kan scheren, maar kom op mannen! Tegenwoordig zijn er een hele hoop schoonheidssalons of ga naar een special wax bar en je bent in no time van je rughaar af.

Beenhaar Scheren

Een man met beenhaar vind ik heel normaal. Niet iedere man heeft echter beenhaar, wielrenners scheren bijvoorbeeld altijd hun benen spiegelglad. Nu werd er lange tijd gedacht dat wielrenners hun benen scheren omdat ze daardoor net iets sneller gingen. Dit schijnt achterhaald te zijn, voor de snelheid maakt het niet uit of ze wel of geen beenhaar hebben. Wel is het zo dat het geschoren benen voor hun prettiger is als ze een val maken. Doordat er geen haar groeit op de benen is een wond beter schoon te maken en is het aftrekken van een pleister natuurlijk een stuk minder pijnlijk.

Okselhaar scheren

Hoe zit het met okselhaar, moet je dat als man nu wel of niet hebben?? Zelf scheer ik vaak mijn okselhaar, nu moet ik daar wel eerlijk bij vermelden dat ik daar soms ook heel lui in kan zijn en ik dus niet continue gladgeschoren ben. In de zomer vind ik het prettiger om geen okselhaar te hebben, ik vind dat net wat mooier staan dan wanneer ik ongeschoren ben. Voor in de winter maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit. In bepaalde culturen is het als man heel normaal om je okselhaar te scheren. Volgens de Koran moeten mannen hun okselhaar en hun schaamstreek minsten 1 keer in de veertig dagen scheren.

Schaamstreek Scheren

En dan o la la, we zijn aangekomen bij de beneden regio. Nu wordt het wel heel persoonlijk hahahaha. Ik vind een compleet oerwoud echt niet mooi en ik denk dat menig partner hier ook niet op zit te wachten. Helemaal kaalgeschoren vind ik ook niet mooi. Ik vind het persoonlijk mooier als je het bijhoud met een bodytrimmer. Het voordeel van een bodytrimmer is ook dat je geen last krijgt van irritatie bultjes of jeuk. Heel charmant is het natuurlijk niet als je de hele tijd moet gaan zitten krabben omdat je jeuk hebt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
5 comments
  • Lichaamsbeharing hoort bij het man zijn en zoals de vrouw haar vrouwelijkheid mag vieren, zo mag de man dat ook doen met zijn mannelijkheid.
    Over het rughaar ben ik het wél met je eens dat dat er af moet.

  • Ik vind een beetje borsthaar bij de man niet heel erg. . Maar moet geen ‘vacht’ zijn en zeker niet op de rug, jakkie!
    Schaamstreek: weinig tot niet (kom op.. de meeste mannen willen ook geen oerwoud zien bij hun partner, toch? )
    Oksel: Tja. .. zonder is mooier.. het oogt hygienisch..

  • Zelf heb ik oksels lekker kaal en rugbeharing ook weg ermee! Beenhaar heb ik wel maar niet heel veel, ben ook geen fietser, haha. En de schaamstreek, die scheer ik eens ik de zoveel tijd kaal maar heb het, het liefste vol, ziet er wat mannelijker uit omdat bijna alle vrouwen het scheren.

Written by Jan Willem Huffmeijer