MuziekMuziek

Wat te doen tegen een slechte adem

Een slechte adem, dat is een afknapper voor iedereen. Het is ontzettend vervelend als je met iemand aan het praten bent en diegene ruikt enorm uit zijn mond, of nog erger je hebt een ontzettend leuke date en jij ruikt uit je mond….dag lekkere zoenpartij…die kan je ook wel op je buik schrijven. Nu kan iedereen wel eens last hebben van een slechte adem, je kan te weinig gegeten hebben waardoor je uit je mond gaat ruiken, of misschien heb je de avond ervoor te veel knoflook gegeten. Je kan niet altijd onderweg maar je tandenpoetsen, dus zorg dat je altijd een pepermuntje of kauwgom bij je hebt en je ruikt weer wat frisser uit je mond.

tips bij een slechte adem

Tips tegen een slechte adem

1. Drink veel water, een droge mond is een broedplaats voor bacteriën.

2. Poets en flos goed je tanden. Door goed je tanden te  poetsen en te flossen voorkom je dat resten voedsel tussen je tanden gaan zitten die kunnen zorgen voor onaangename geurtjes. Vergeet ook niet je tong te poetsen, veel mensen doen dit niet terwijl hier juist de meeste bacteriën op gaan zitten. Je heb tegenwoordig speciale tandenborstels met een geribbelde rubberen rug waarmee je makkelijk je tong kan schoon schrapen. Je hebt zelfs speciale tongschrapers.

3. Poets met een elektrische tandenborstel, dit maakt je tanden veel schoner dan een gewonde hand tandenborstel.

4. Ga regelmatig naar je tandarts. Je tandarts zorgt ervoor dat eventuele gaatjes gevuld worden en verwijdert overtollig tandsteen, hierdoor ziet je gebit er ook meteen veel beter uit.

5. Spoel je mond na het tandenpoetsen met mondwater.

6. Eet gezond!! Klinkt misschien een beetje raar, maar iemand die veel vet en ongezond voedsel eet ruikt eerder uit zijn mond dan iemand die veel verse groenten en fruit eet. Dit komt omdat ongezond voedsel moeilijker te verteren is dan gezond voedsel.

7. Drink niet teveel koffie. Van koffie ga je namelijk ook enorm uit je mond ruiken.

8. Rook niet. Misschien overbodig om te zeggen, maar van roken is nog nooit iemand lekker uit zijn mond gaan ruiken, zeker niet in combinatie met de punten 6 en 7.

9. Eet niet teveel kaas, ook hiervan ga je behoorlijk uit je mond ruiken.

Als je heel veel last hebt van een slechte adem en de tips die hierboven staan helpen niet, dan raad ik je aan om eens naar de huisarts te gaan. Het is dan altijd goed om gezondheidsproblemen te laten onderzoeken.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer