MuziekMuziek

‘Wat kijken we deze maand?’ Met o.a. Spider-Man: Far From Home en Stranger Things

Juli staat voor een hoop mensen in het teken van veel zon, terrasjes pakken en op vakantie. Voor mij eveneens, maar juist als student zijnde heb ik in de zomervakantie extra veel tijd voor films en series. Daarom maak ik ook voor deze maand weer een lijstje met films en series waar ik zelf (en misschien jij ook) naar uitkijk.

Films in juli
Marvel’s Endgame voelt misschien als een afsluiter binnen het Marvel Comic Universe, maar niets is minder waar. Ook de Spider-Man franchise van Marvel komt weer met een nieuw deel. Vanaf 4 juli draait Spider-Man: Far From Home in de bioscoop.
Daarnaast verschijnt op 17 juli de Disney Live Action film The Lion’s King in de bioscoop. Trailers hiervan zijn al enige tijd gepubliceerd en beloven vooral een hoop CGI-pracht en praal. Een typische bioscoopfilm dus.
Voor mensen die wat minder van de ‘feelgood-meuk’ zijn en fan van het zombie genre is The Dead Don’t Die vanaf 15 juli draait aan te raden. De trailer belooft geen uitgesproken verhalen, maar lijkt wel de juiste formule voor een sterke zombiefilm te bevatten. Hij komt in ieder geval op mijn lijstje te staan!
Naast de bioscoopreleases ga ik ook altijd even de populaire streaming diensten langs. Zo komt IT, de clown-horror/thriller van Stephen King, naar Netflix op 24 juli. Daarnaast verschijnt een vampierenfilm met Johnny Dep genaamd Dark Shadows op 1 juli op Netflix en is het cinematografisch pareltje Blade Runner 2049 vanaf 7 juli te checken. Wat betreft Videoland is het wat stil rondom aankomende films. Wel zijn London Has Fallen en No Strings Attached eind juni verschenen.

Series in juli
Al hoewel ik zelf vind dat Stranger Things na het eerste seizoen zijn magie een beetje is verloren, verschijnt er op 4 juli toch een derde seizoen op Netflix. De serie lijkt een sprong in de tijd gemaakt te hebben en de hoofdpersonages zijn hopelijk een ontwikkeling doorgaan.
Ook komt er een derde seizoen van La Casa de Papel op Netflix. Nu denk je bij jezelf: ‘Huh, het verhaal is toch afgerond?’. Dat is tenminste wat ik dacht, hopelijk weten ze de kijker dus nog te verrassen met iets origineels. Tot slot is er voor de liefhebbers een zevende seizoen van Orange Is The New Black te zien vanaf 26 juli. Dit seizoen zou de hekkensluiter van de serie moeten worden.
Videoland brengt op 1 juli de gehele collectie van Castle (seizoen 1 tm 8) naar het platform. Ook verschijnt op 2 juli seizoen twee van Riviera en kunnen we vanaf 27 juli opnieuw relaties zien verbrokkelen in Temptation Island VIPS.

Waar ik zelf het meest naar uitkijk
Al hoewel het aanbod vanwege de zomer natuurlijk niet enorm uitgebreid is, zitten er toch een paar must-see titels tussen. Sowieso ga ik Spider-Man: Far From Home al tijdens release kijken. Hier komt ook meteen daarna een recensie van op B4men.nl. Ook wil ik Stranger Things seizoen 3 toch een kans geven, al ben ik niet enorm hyped meer. La Casa de Papel daarentegen heeft me enorm verrast, dus ben ik positief gesteld voor dit derde seizoen. Tot slot kijk ik er als groot filmliefhebber enorm naar uit om Blade Runner 2049 opnieuw te checken nu Netflix het aan de catalogus toevoegt. Regisseur Ridley Scott blijft dan ook een enorme baas. Daarom wil ik deze post ook afsluiten met hele sterke trailer hiervan:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer