MuziekMuziek

Hoe trim je zelf je baard???

Hoe trim je zelf  je baard??? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Ik heb jullie op mijn blog al behoorlijk wat ‘baard’trimmers laten zien, maar ik heb nog nooit stap voor stap uitgelegd hoe je het beste je baard kan trimmen. Daar komt nu dus verandering in!!!!

DSC02113
Baard trimmen

Dat de baard helemaal ‘HOT’ is, hoef ik jullie niet te vertellen. Wat niet ‘HOT’ is, is een wildgroei baard hahaha, dat is namelijk geen gezicht! In plaats van dat je er modieus en verzorgd uitziet, is de kans groot dat je eruit gaat zien als een zwerver en dat is, neem ik aan niet wat je wilt.

Een trimmer geeft een baardlengte variërend van 1 tot 3 mm, wil je je baard langer trimmen, dan moet je een opzetstuk gebruiken. Niet alleen de lengte is belangrijk, je wilt je baard ook de juiste vorm geven en overbodige haargroei in je hals weghalen.

Voor een goede vorm van je baard moet je zorgen dat  je de neklijn van je baard niet te hoog maakt. Belangrijk is om de bovenkant van je adamsappel te nemen, dit is je richtlijn voor de onderkant van je baard. Ga dan vanaf je adamsappel in  een mooie lijn richting de onderkant van kaak. De bovenkant van je contour is je wanglijn, hier moet je ervoor zorgen dat je in een vloeiende lijn vanuit de bakkebaard richting je mondhoek gaat, ook hierbij geldt, niet te hoog, dit zorgt voor een onverzorgde look.

stap voor stap uitleg:

Stap 1: Zorg voor goed gereedschap en kies een trimmer die bij je past. Er zijn verschillende soorten trimmers met verschillende doeleinde.(op mijn blog staan een aantal trimmers uitgelegd, misschien zit er iets voor je tussen)

Stap 2: Was je baard met een baardshampoo of conditioner en maak hem goed droog(dit kan je eventueel ook de avond ervoor doen)

Stap 3: Zet je trimmer in de grootste stand en trim je baard van boven naar beneden en weer van beneden naar boven, dit zorgt ervoor dat je baard op één lengte trimt.

Stap 4: Vervolgens zet je de trimmer in de gewenste stand en herhaal je het trimmen van boven naar beneden en weer van beneden naar boven toe.

Stap 5: Nu zet je de trimmer in de kleinste stand en verwijder je alle haartje boven je wanglijn en onder je neklijn(zie boven voor uitleg). Voor een nog gladder resultaat kan je eventueel met je scheermes deze haartjes verwijderen. Zorg er dan wel voor dat je de huid boven je wanglijn en onder je neklijn nat maakt en goed inzeept.(dit kan met een scheerzeep of scheercreme) Doe je dit niet, dan is de kans groot op huidirritatie en dat willen we natuurlijk niet!!!

Stap 6: Nu je helemaal klaar bent met trimmen, is het belangrijk dat je de baard weer goed verzorgt. Om overtollige losse haartjes te verwijderen is het handig als je je baard wast met een baardshampoo of een conditioner, dit zorgt ervoor dat je baard zachter aan zal voelen. Iets wat ik de laatste tijd zelf vaak gebruik na het wassen, is een baardolie. Door een baardolie te gebruiken worden de baardharen nog zachter en wordt de huid onder de baard ook goed verzorgd en als bonus gaat je baard ook nog lekker ruiken.

Veel succes en als het niet lukt, dan kan je altijd nog naar je barbier gaan om je te laten scheren en hij zal  je ook tips kunnen geven voor het trimmen thuis.

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
 • Top! Goed advies, mooie site!

  Wellicht heb je nog wat tips voor een baardnewb? Ik wil de eerste styling laten doen door een ‘barbier’ maar zo noemen de meeste kappers zich in google 🙁

  Waar moet je opletten als je opzoek gaat? Als de baard niet op de prijslijst staat, dan zeker niet? En welke omschrijving zoek je dan? Barbiers scheren lijkt me einde baard..

  Liever een man ivm het ‘begrijpen’ van een baard…

  Als ik “barbier Voorburg” google, krijg ik een hoop kappers, maar das niet wat ik zoek 🙁

  Vragen, vragen..

 • Ik heb nu 4 dagen m’n baard laten staan en werk het op de wangen bij. Ik kan nergens iets vinden over hoe om te gaan onder bij de hals. Moet ik het daar ook scheren en zo ja, onder of boven je adamsappel? En moet dat een strakke lijn zijn? Wie heeft een goed antwoord 🙂

Written by Jan Willem Huffmeijer