SelectSelect

Wat heeft Netflix ons te bieden in de maand april?

Naast de uitgebreide filmrecensies (afgelopen week mijn eerste, A Prayer Before Dawn), wil ik jullie ook graag op de hoogte stellen van het verse kijkvoer. Ditmaal zoomen we in op een aantal nieuwe films en series die in april aan de Netflix catalogus toegevoegd worden. Lees snel verder en wie weet begin jij het lange (paas)weekend met een Netflix marathon!

Netflix maand April

The Bourne’ films, Star Trek en meer!

  • The Bourne trillogie (Matt Demon): Vanaf 1 april is de Bourne trilogie beschikbaar op Netflix. Het gaat hierbij om de volgende drie delen: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. We zijn dus weer uren zoet met achtervolgingen en geweld, met de keiharde Matt Damon in de hoofdrol. Heerlijke actiefilms, niets meer en niets minder.
  • Robin Hood (2010, regisseur Ridley Scott): We kennen Robin Hood als de vogelvrije, gewapend met pijl en boog. Deze verfilming uit 2010 stapt echter aardig bij het goedaardige, (kind)vriendelijke idee van de franchise vandaan. Deze titel zit vol met veldslagen, bloedvergieten en adrenaline. In dit middeleeuwse spektakel wordt Robin Hood gespeeld door topacteur Russel Crowe (Gladiator, Master and Commander).
  • Star Trek Beyond (2016): Deze vergt weinig uitleg, dunkt mij. De naam Star Trek is staat hoog in het vaandel bij fans van het Sci-Fi genre. Deze film borduurt hier verder alleen maar verder op voort, maar heeft ook zeker de tand des tijds doorstaan. Wel staat deze film al enige tijd op Netflix binnen Nederland, maar nu ook vanaf 7 april in België.
  • Netflix originals: Netflix stopt steeds meer werk in ‘eigen’ producties. Nieuw in april is de film ‘6 Ballons’. Hierin zien we hoe een vrouw haar broer (James Franco) bij de heroïne vandaan probeert te houden. Ook krijgen we vanaf 24 april de Netflix Original comedy ‘Kevin James: Never Don’t Give Up’ te zien. De titel alleen al klinkt veelbelovend! Tot slot mogelijk we genieten van het kokkerrellen in Chef’s Table: Pastry (Netflix Original Documentary).

  Netflix series in overvloed

  • The Alienist S01: Een bloedstollend verhaal waarin het opsporen van een seriemoordenaar centraal staat. Krachtig, met een vleugje horror. Met o.a. Spanjaard Daniel Brühl (Rush, Inglorious Bastards) en schoonheid Dokato Fanning (The Runaways, War of the Worlds).
  • Lost in Space S01: Na een crash op een door aliens geteisterde planeet moet de Robinson familie zich van hun beste kant laten zien om de verborgen gevaren van deze planeet te overleven.
  • Troy Fall of City: Menig persoon zal al wel gehoord hebben van dit historische verhaal, dan al niet van de film uit 2004 – met een jonge Brad Pitt. Al hoewel deze serie door recensenten net zo zwaar afgefikt wordt als het daadwerkelijke Paard van Troje destijds, heb ik altijd geleerd dat we het eerst zelf moeten proberen voordat we gaan oordelen. Vanaf 14 april op Netflix Nederland te vinden.

Mijn persoonlijke tips & waar kijk ik naar uit?

Hoogstwaarschijnlijk heb ik al laten doorschemeren in de tekst hierboven dat Robin Hood mij nauw aan het hart ligt. Deze setting, de middeleeuwen, vind ik persoonlijk enorm interessant en intrigerend. Destijds heb ik de film met enorm veel plezier op het grote scherm gezien, deze titel raad ik jullie dus ook zeker aan!

Tot slot kijk ik zelf het meest uit naar The Alienist. Een frisse insteek, met een mysterieuze, bijna lugubere overkoepeling. Aan de trailer af te leiden zijn de geluidseffecten ook erg strak neergezet. Deze komt zeker weten op mijn lijstje!   

Written by
Maarten van Steijn

Mijn naam is Maarten van Steijn. Ik ben op B4men.nl verantwoordelijk voor filmrecensies en updates over alles binnen de filmindustrie. Mijn enthousiasme voor het grote doek is overal terug te vinden op b4men.nl. Naast alle filmtips zal ik jullie ook op de hoogte houden over toffe series. Ik hoop jullie veel kijk en lees plezier te bieden.

View all articles
Written by Maarten van Steijn