MuziekMuziek

Game Review: FarCry 5 – Hopy County redden + Winactie!

Far Cry, er zullen maar weinig mensen zijn die er niet van gehoord hebben. Ik heb op mijn xbox volgens mij Far Cry twee gespeeld en het eigenlijk nooit meer opgepakt. Nu Far Cry 5 uitkwam was ik wel heel erg benieuwd, want de trailers maakte mij wel heel erg nieuwsgierig!

FarCry 5: Welcome to Hope County, Montana!

Het spel speelt zich af in een fictieve staat in de United States. Het verhaal gaat over een Familie genaamd Seed, die een doomsday cult heeft opgericht. Bestaande uit vier familieleden, waarvan er drie een eigen zone hebben in het spel. De drie gebieden zijn ook weer anders qua enemies, althans hoe ze reageren. De gebieden hebben dus ook weer een ander soort verhaallijn! Zo kan je dus heen en weer gaan en eventueel side mission pakken en het gebied compleet terug te krijgen. Mijn favoriete is denk ik wel met Faith.

Guns for Hire of samenspelen?

De open wereld van Far Cry 5 heb je eigenlijk wel een hulpje nodig. Na het voltooien van de tutorial op Dutch Island, krijg je meteen te maken met een gevangen burger. Sommige daarvan zijn soldaten en kan je dus huren om je mee te helpen. De ene keer is het handig maar als je een keer sneaky wilt zijn, dan gaat hij natuurlijk volledig los op enemies, waardoor het soms kan frustreren dat hij mee is. Ik snap heus wel dat hij of zij goede bedoelingen heeft haha.

Co-op is wel superdik in het spel, maar dan wel met een nadeel… De progressie van de “gast” word niet opgeslagen in zijn eigen spel. Dus mijn beste vriend kon in principe alles wat wij samen hebben gedaan weer opnieuw doen in zijn eigen spel. Dat is dan wel jammer maar voor de rest is co-op super leuk. Wel ben ik benieuwd naar de Live Events, want je kan met flink wat mensen samen spelen aan de icoontjes van de party te zien.

All these missions!

Er is zat te doen in Hope County, de story mode is super leuk maar ook de side missions zijn leuk. Verder heb je ook nog andere opdrachten die je gewoon kan uitvoeren zoals bepaalde gebouwen kapot te maken van de cult. Pak het vliegtuig en vlieg naar een totaal ander gebied waar je nog geen andere missies hebt gedaan en kan je daar ook starten.

Arcade en Extra’s

Far Cry heeft ook een arcade modus. Ik moet eerlijk zijn dat ik het niet echt gespeeld heb en ook niet van plan ben te gaan spelen. Er is veel te veel te doen in Far Cry! Verder kan je ook nog jagen binnen het spel en dus geld verdienen met het loten van de dieren en daarbij hun huiden te verkopen om daar weer mooie wapens of voertuigen te kopen.

Het verhaal van Far Cry 5 is echt super in mijn ogen. De open wereld die je gewend bent is gewoon weer lekker. Af en toe een hicup maar zo minimaal dat ik me er eigenlijk niet aan stoor. De co-op vind ik jammer dat als je een missie samen doet voor 100% hij alleen bij degene die het host word opgeslagen en niet bij de gast. Verder ben ik echt blij verast hoe ze het hebben aangepakt en is het leuk om te zien hoe meer je weer opbouwt aan mensen die je helpen je ze dus ook echt af en toe voorbij ziet scheuren om de cult aan te pakken.

 

Winactie Far Cry Goodiepakket!

En namens Ubisoft mag ik een super tof goodiepakket weggeven voor een super dikke Far Cry fan! Dit zit in het pakket:

·         1 Book of Joseph

·         1 Joseph Seed bril

·         1 Joseph Seed T-shirt (maat M of L)

·         2 Far Cry 5 onderzetters

·         1 Hope County Montana pet

·         1 Cult vlag

 

Hoe kan je winnen? Door het Facebook bericht te liken en de B4men pagina, easy right?! Ik zal de winnaar uitkiezen op vrijdag 6 april. Veel succes met winnen!

De winnaar is geworden: Rick Kleinherenbrink! Gefeliciteerd, ik zal persoonlijk een berichtje naar je sturen om het pakket naar je toe te sturen.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Unsupported request - method type: get
Written by Nick Strijbos