MuziekMuziek

Wandelschoenen van Hanwag review B4men

De wandelschoenen van Hanwag zijn er prettig

Wandelschoenen van Hanwag. Iedereen die de blog al langer volgt weet dat wij als gezin graag wandelen. Dit kan ver weg zijn maar ook dichtbij wandelen wij graag met of zonder onze hond Boyd. Wij wandelen het liefst het hele jaar maar wij wandelen voornamelijk in de herfst, winter en voorjaar. Lopen in de zomer doen we zeker ook maar dan wel zonder onze hond. Het is dan vaak veel te warm voor Boyd. Daarnaast vinden we de natuur in de herfst en in het voorjaar het allermooist. Zeker nu we als gezin niet alles meer kunnen doen vanwege corona, is wandelen een geweldige hobby / sport. Naast dat je lekker in de natuur actief bent, is het heerlijk om even je hoofd leeg te wandelen. Goede kleding en goede schoenen zijn voor de actievere loper wel heel belangrijk. Goede schoenen houden je voeten warm, droog en in topconditie.

Wandelschoenen van Hanwag voor B4men

Hanwag wandelschoenen zijn bijzonder van kwaliteit. Het merk Hanwag bestaat bijna 100 jaar en vind zijn oorsprong in Duitsland. Bij Hanwag is het maken van schoenen nog echt handwerk en vakmanschap. Doordat zij het hele productieproces letterlijk zelf in de hand hebben is de schoen een technisch hoogstandje. Daarnaast staan ze ook voor duurzaamheid. Er is in de afgelopen 100 jaar met heel veel wandelaars en sporters samengewerkt om de schoenen helemaal af te stemmen op de wensen en eisen van de gebruikers. Marie Louise en ik mochten ze uitproberen en dat hebben we dan ook serieus gedaan. Het zijn onze eerste echte wandelschoenen die wij hebben mogen uitproberen. Het was dus even wennen in het begin. Wandelschoenen hebben namelijk een andere pasvorm en het lopen voelt daardoor ook heel anders aan. Iets wat ik heel grappig vind, is dat de schoenen groot en zwaar zijn maar eenmaal aan je voeten helemaal niet zwaar aanvoelen. De pasvorm is briljant. Ik heb nog nooit schoenen aangetrokken die zo goed rond mijn voeten sloten. De Hanwag wandelschoenen zijn op een bepaalde manier gevormd, waardoor je eigenlijk bijna automatisch gaat lopen. Ze wikkelen ook je loop zo af dat je niet alleen gaat lopen maar ook blijft lopen.

Kilometers maken met de Hanwag Wandelschoenen

De schoenen die wij hebben uitgeprobeerd zijn de Hanwag Tatra 2 GTX. Deze wandelschoenen zijn ideaal voor de multifunctionele loper. Wil je afstanden maken in verschillend terrein en in verschillende weersomstandigheden, dan zijn deze schoenen heel fijn. De zool heeft heel veel grip zelfs in de bergen maar ook in de modder. De schoenen hebben een schacht van bijna 15cm hoog. Het materiaal van Gore-tex, dus tot 15cm diepe plassen en watertjes zijn geen probleem! Je voeten blijven droog zonder te gaan zweten. Wij hebben de schoenen in heel veel verschillende soorten terreinen gebruikt en zijn er nog iedere dag heel blij mee. De schoenen van Hanwag zijn niet heel goedkoop (mijn schoenen zijn € 260,-) maar eerlijk is eerlijk ze zijn het wel echt meer dan waard. De kwaliteit straalt ervan af en dit zijn geen schoenen die je na een seizoen een beetje lopen hoeft weg te doen. Daardoor doe je er dus jaren mee. Wij zijn helemaal om en kiezen voortaan voor een hele mooie wandelschoen.

Hier vind je de Hanwag Wandelschoenen bij Bol.com

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer