MuziekMuziek

Hoe is het om in Abu Dhabi te leven?

Abu Dhabi behoort niet tot de meest populaire emigratiebestemmingen. Toch zijn er talloze Nederlanders die er wonen. De overgang naar de Verenigde Arabische Emiraten is groot. De cultuur is compleet anders, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de wetgeving. Abu Dhabi staat overigens wel bekend als een veilige stad om te wonen en heeft moderne voorzieningen. Het is ook handig dat een groot aantal mensen de Engelse taal machtig is, want dat vergemakkelijkt de deelname aan het dagelijkse leven.

Wetgeving in Abu Dhabi (VAE)

De wetgeving in Abu Dhabi is onlangs in november aangepast, waarbij de shariawetten versoepeld zijn. Dat maakt het voor ongetrouwde stellen nu mogelijk om samen te wonen, wat voorheen ondenkbaar was. Ook is het met de verandering van de shariawetten nu toegestaan om legaal alcohol te drinken als je 21 jaar of ouder bent. De rechten voor vrouwen zijn eveneens verbeterd en ook op het gebied van strafrecht. Zo mag eerwraak in moordzaken niet meer als verzachtende omstandigheid gelden. Het doel van de versoepeling van de shariawetten is om meer expats aan te trekken. Ook leidt de verandering naar verwachting tot het aantrekken van meer buitenlandse investeerders. De conservatieve wetten hebben voorheen bij veel buitenlanders wel eens tot verwarring geleid. Denk maar eens aan zoenen op het strand waarvoor boetes werden uitgedeeld. Voor toeristen is het daarom ook beter dat de shariawetten zijn aangepast. Overigens is Abu Dhabi internationaal naast het nieuws van de nieuwe wetgeving onlangs ook weer op de kaart gezet dankzij de Formule 1 race van Abu Dhabi.

Gastvrije en multiculturele samenleving

Er is in Abu Dhabi sprake van een gastvrije en multiculturele samenleving. Een groot aantal inwoners is afkomstig uit Azië net als inwoners uit omringende Arabische landen. Een kleiner deel komt uit het Westen. Het gastvrije karakter blijkt onder meer uit hulp die vrijwel iedereen aanbiedt. Bijvoorbeeld als je ineens met pech langs de weg komt te staan. Verder biedt Abu Dhabi allerlei mogelijkheden om je vrije tijd in te vullen. De natuur is schitterend met zandduinen en indrukwekkende gebergten. Aan het strand zijn allerlei horecagelegenheden en het aanbod met restaurants is overweldigend. Ook op het gebied van sport is er van alles te doen, variërend van extreme sporten tot yoga. Er zijn bovendien grote shoppingmalls om te winkelen. Overigens is er ook aandacht voor cultuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo vindt de volgende Wereldtentoonstelling plaats op een locatie halverwege tussen Abu Dhabi en Dubai.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer