MuziekMuziek

Alles over mijn sporten en het falen: ik verklap mijn sportieve doelen voor 2018

Iedereen die mij een beetje volgt op social media weet dat ik van sporten houd. Dit is zeker niet altijd geweest! Anderhalf jaar geleden ben ik pas echt begonnen met het sporten. Vorig jaar heb ik daarmee mijn eerste doel behaald, het lopen van de 18k Mud Masters. Morgen is het weer zo ver en sluit ik mij weer aan in het startvak van de 18k Mud Masters. Eens kijken of ik het modder happen nog in mij heb. Ik heb voor komend jaar niet alleen de Mud Masters op het programma staan, ik heb nog een paar spannende sportieve doelen gesteld.

Mijn sportieve afgelopen jaar

Sporten, ik heb er een haat/liefde verhouding mee. Dit heeft alles met tijd en toewijding te maken. Ik sport echt heel graag….inmiddels! Toch mis ik vaak de tijd en gun ik mijzelf ook geen tijd. Goed sporten vraagt om een bepaalde toewijding. Het afgelopen jaar ben ik echt een heel stuk sportiever geworden dan ik was. Toch heb ik echt niet alle doelen even makkelijk gehaald. Natuurlijk moet ook ik voor mijn doelen werken maar wanneer je niet zoveel kan geven als je graag zou willen, is het best lastig om tevreden te zijn. Er zijn wel hele leuke dingen op mijn pad gekomen en is het zeker niet allemaal kommer en kwel. Mijn lijf is een heel stuk sterker en beter geworden. Ik heb tijdens het sporten nieuwe vrienden gemaakt. Het hoogtepunt van het afgelopen jaar was voor mij het lopen van de Spartan Run. Ook voor dit jaar staat deze op het programma maar ik ben hierin wat voorbarig geweest. Ik heb mijzelf de heftigste uitdaging tot nu toe ten doel gesteld.

Wat ga ik dit jaar doen

Het obstakel rennen is mijn ding geworden en ik ga mij hier ook dit jaar weer op richten. Vorig jaar heb ik na het lopen van de Spartan met een grote mond geroepen dat als zij een trifecta mogelijkheid in Nederland zouden bieden, ik deze wel even zou doen. Nooit gedacht dat ze dat dit jaar al zouden doen!! Ik mag dus aan de bak!! In juni is Spartan in Maastricht en in september in IJmuiden. Wat is een trifecta?? Dan loop je alle drie de onderdelen (sprint, super en beast) in een kalenderjaar. Dit betekend dat ik in Maastricht de sprint en de super op één dag zal moeten doen en dan in IJmuiden de beast. Een heftige uitdaging maar goed wie A zegt moet ook B zeggen. Het allermooiste wat ik ga doen is samen met mijn jongste dochter (Amaranthe) de Family run van Strong Viking rennen. Ja, ik ben een emotrutje maar dat maakt mij als vader toch wel heel blij. Wij zullen dit samen met 5 vaders doen met alleen maar dochters , super leuk dus.

Doe ik hier nog iets speciaals voor??

Ook bij mij gaat sporten niet vanzelf en ik krijg regelmatig de vraag wat ik doe en gebruik om te sporten. Ik ben het afgelopen jaar rustig begonnen met sporten en heb inmiddels een aardige basisconditie opgebouwd. Ik ben veel vet kwijt geraakt en heb behoorlijk wat spierkracht gewonnen. Om dat goed bij te houden doe ik niet heel veel bijzonders dan “gewoon” goed eten. Ik ben van nature geen snoeper en drink ook geen liters frisdrank. Ik hoef dus niet mijn best te doen om op gewicht te blijven. Ik ben wel minder alcohol gaan drinken maar ik laat een lekker wijntje zeker niet staan. Het enige waar ik echt rekening mee houd is het innemen van extra supplementen. Ik gebruik extra multi vitamine, visolie en magnesium van Premium Fitness. Dit neem ik dagelijks in en helpt zo bij het goed onderhouden van mijn basis gezondheid. Voor het sporten neem ik een pre-workout shake die mij doet stuiteren en bruisen van energie!! Na het sporten neem ik een shake. De shake neem ik de eerste dagen na het sporten voor het herstel. Ik gebruik de producten van Premium Fitness omdat dit hoogwaardige producten zijn. Het is heel lastig testen of de producten werken dat weet ik ook wel. Toch voel ik mij er wel heel prettig bij en heb ik het idee dat zeker na het sporten de spierpijn minder heftig is.

Mijn sportkleding en schoenen

Motivatie en een goede conditie moet goed begeleid worden door de juiste materialen. Voor het obstakel rennen wat ik doe kan je niet zomaar alle kleding en schoenen gebruiken. Je kleding moet wel wat kunnen hebben. Toch een beetje vervelend als je na het eerste obstakel in je blote kont rond moet rennen. Ook krijgen wij veel te maken met waterobstakels en daar moet je kleding ook op aangepast zijn. Niet te wijd en het mag zich ook niet volzuigen met water. Anders wordt het obstakel 4 keer zwaarder en zak je eerder naar de bodem dan naar de top van het podium. Schoenen zijn heel belangrijk en ik heb verschillende schoenen en merken die ik hiervoor gebruik. Ik loop op de weg of licht onverhard op schoenen van Under Armor. Ik heb deze schoenen een keer gesponsord gekregen maar ik ben helemaal om. Deze schoenen passen heel erg goed bij mij en ik loop er erg graag op. Voor de runs waar ik veel modder tegen kom loop ik op Salomon. Deze hebben een grofprofiel en geven mij veel stevigheid en grip tijdens het lopen.

Mijn sportgeheimen gedeeld

Oké, ik heb nu al mijn sportgeheimen met jullie gedeeld. Hoe staat het met jouw doelen en geheimen?? Ik zou heel graag tips en trucs horen waar jij van profiteert en misschien kan jij mij dus nog veel harder laten lopen. Tips zijn welkom via Facebook onder dit artikel. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van mijn sportieve prestaties…althans… als ze om naar huis te schrijven zijn dan. Oké vooruit, als het helemaal kl@#% ging zal ik dit ook eerlijk vertellen.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer