MuziekMuziek

Onmisbare benodigdheden voor wandelliefhebbers

onmisbare benodigdheden wandelliefhebbers

Wandelen is een fantastische sport voor jong en oud, man en vrouw. Je bent heerlijk buiten, je kunt het in je eigen tempo doen en het kan altijd en overal. Of je nu graag wandelt in de stad of in de natuur: het is jouw keuze. Eigenlijk heb je ook helemaal niets nodig om te wandelen. Met een beetje vrije tijd en stevige schoenen kun je al een goede start maken. Maar als je het goed wilt aanpakken en het wandelen tot een hoger niveau wilt tillen, zijn er een aantal essentiële benodigdheden die ik elke wandelliefhebber van harte aan kan raden.

Wandelschoenen

Als je vaak gaat wandelen is een goed paar wandelschoenen een goede eerste investering in deze hobby. Een goed paar schoenen houdt je voeten namelijk in topconditie, droog en voorkomt vermoeidheid of problemen met blaren en eelt. Vooral voor wandelingen in de natuur is een stevig paar schoenen dat voldoende steun biedt erg belangrijk. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een paar nieuwe schoenen, vooral als je net begint met wandelen. Bij Tripplo vind je handige codes voor korting op Perry Sport aankopen. Zo kun je een degelijk paar wandelschoenen bij deze sportwinkel kopen voor een mooie prijs!


Bron: DaveAlan via Canva Pro

Rugzak

Een goede rugzak is ook onmisbaar voor wandelaars, vooral voor langere wandelingen in de natuur. Je neemt uiteraard flink wat mee op een lange wandeling. Een fles water, een snack, navigatietools, een kaart. Al die spullen wil je veilig en droog opbergen en meenemen. Een rugzak is hiervoor verreweg de beste optie. Dit type tas zit niet in de weg en zorgt niet voor vervelende schouder- of nekklachten tijdens het wandelen.

Navigatietools

Het is in Nederland als wandelaar vrij moeilijk om te verdwalen. Vrijwel alle bossen en natuurgebieden zijn erg overzichtelijk en in elk gebied vind je duidelijke routebewegwijzering. Maar als je gaat wandelen in het buitenland is het een ander verhaal. Natuurgebieden in Amerika, bossen in Duitsland of hikeroutes in Noorwegen: het is makkelijk de weg kwijt te raken zonder navigatietools. Daarom raad ik iedere wandelaar aan om te investeren in een goede app, een wandel-gps of een overzichtelijke kaart van het gebied. Zo kun je veilig op weg en vind je altijd jouw weg weer terug.

Wandelsokken

Onderschat ook zeker het belang van goede wandelsokken niet. Wandelschoenen zijn erg belangrijk om de voeten droog en comfortabel te houden, maar ook sokken zijn belangrijk om droge voeten zonder blaren te houden tijdens de wandeltocht. Zorg voor wandelsokken van materialen die slijtvast zijn en die de voeten goed droog en warm houden. Neem eventueel een extra paar mee op de wandeling om halverwege te wisselen.

EHBO-kit

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook tijdens een wandeling. Het is daarom slim om een bescheiden EHBO-kit standaard mee te nemen in de rugtas. Vooral pleisters, een pincet, desinfectiemiddel, een tekentang en olie tegen insectenbeten is belangrijk tijdens het wandelen. Het is een kleine moeite, maar je zult deze kit zeker meer dan eens nodig hebben tijdens één van je wandelingen. 

Zakmes

Tegenwoordig dragen nog maar weinig mensen een zakmes op zak, maar deze gadget is eigenlijk ontzettend handig in allerlei situaties. Stop standaard een zakmes in jouw wandelrugzak: je weet nooit wanneer het van pas komt. Onderweg kun je dit zakmes gebruiken om een appel te schillen, een verbandje te bevestigen met tape of om eetbare planten te verzamelen. 

Voldoende eten en drinken

Als je een wandeling gaat maken, of het nu een korte of een lange tocht is, is het altijd belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Ook al denk je langs een restaurant te komen of verwacht je maar een uurtje weg te gaan. Onderweg kan het altijd tegenzitten en je wilt niet in het bos stranden zonder eten en drinken. Een flesje water, een energybar of een boterham is makkelijk mee te nemen en je zult jezelf er later dankbaar voor zijn. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer