MuziekMuziek

#b4menchallenge: planken om de wereld sterker te maken

#b4menchallenge, daar begin het een paar dagen geleden mee. Tijd om de wereld sterker te maken. Mijn teamgenoten René en Maarten en ikzelf maakte een aantal maanden geleden het grapje om eens een maand lang te gaan planken en te kijken hoeveel mensen wij konden laten meedoen. Het succes werd groter dan verwacht.

#b4menchallenge sterker met z’n allen

Een paar dagen geleden zijn we van start gegaan doormiddel van een leuke en simpele oproep. Wij starten op 1 oktober met 1 minuut planken en vervolgens komt er iedere dag 10 seconden bij. Aan het eind van de maand hebben wij dan de magische en voor nu nog onbereikbare 6 minuten gehaald. Wij hebben ook jullie uitgedaagd om met ons mee te doen en dit ook te filmen en/of te fotograferen en dit te delen met de #b4menchallenge. Het succes na twee dagen is immens. Heel veel filmpjes van gezinnen (en opvallend veel huisdieren) zijn al aangemeld. De kracht van social media werd weer eens duidelijk. Ik wil nu eigenlijk nog een stapje verder gaan.

#b4menchallenge voor een sterkere wereld

Op dit moment vecht mijn moeder tegen een tergend langzaam slopende ziekte genaamd SCA. Dit is een redelijk onbekende hersenaandoening, waarbij de hersenen krimpen. Hierdoor ontstaan er allerlei neurologische problemen en is planken dus voor haar niet mogelijk. Deze ziekte is zeer verwant aan parkinson en ms, die wel bekender zijn. Ook ken ik veel andere mensen in mijn directe omgeving, die vanwege een hersenaandoening, deze challenge niet meer kunnen uitvoeren. Daarom wil ik starten met een donatie van €10,- en voor iedere dag dat ik de #b4menchallenge volhoud doe ik € 2,- in de pot erbij. Aan het eind van de maand is dit dan € 62,- wat ik kan overmaken naar de Hersenstichting. Zij kunnen zo onderzoek financieren en zo maak ik dan niet alleen mijzelf maar ook de wereld een stukje sterker. Ik zou het echt te gek vinden als jullie met mij achter dit doel willen gaan staan. Iedere donatie is welkom. Natuurlijk niet naar ons maar maak over wat je kan missen direct naar de Hersenstichting.

Doe mee met onze #b4menchallenge

Wij dagen jullie dus nogmaals uit om met ons mee te doen aan onze challenge en massaal jullie filmpjes van het planken te delen op alle social kanalen met de #b4menchallenge. Ook komt er op 15 oktober een te gekke bijeenkomst op de Big Spotters Hill in Hoofddorp, waar wij jullie voor uitnodigen om samen met ons te komen planken. Na het planken kunnen wij dan gezellig kennis maken en aan de wereld laten zien wat de kracht is van samenwerken.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer