MuziekMuziek

Voorkom een miskoop, hoe kies je de juiste parfum

Ik vind het altijd erg belangrijk om een geur te dragen die bij mij past. Zoals ik al heel vaak op mijn blog verteld heb, geef ik de voorkeur aan aparte, zware geuren die niet alledaags zijn. Nu staat niet altijd mijn hoofd naar een zware geur, dus zorg ik dat ik ook wat lichtere geuren in mijn stash heb. Tevens vind ik dat je rekening moet houden met het parfum wat je draagt verschillende gelegenheden. Ga je bijvoorbeeld uit eten, dan zou ik een niet al te zware geur dragen. Als je een te zware geur draagt, dan maak je kans dat de geur overheerst en kunnen andere gasten last hebben van het parfum wat je op hebt.  Vaak verandert in de loop der tijd je smaak en nee dan heb ik het niet over eten. Wat je eerst heel erg lekker vond ruiken, kan je misschien een paar maanden later helemaal niet lekker meer vinden ruiken. Kies daarom niet meteen voor de grootste inhoud, ook al is dit vaak voordeliger. Heb je een parfum die je echt lekker blijft vinden, dan kan je altijd nog een grotere inhoud nemen op het moment dat je favoriete parfum op is.

P3310430

Een parfum kiezen die bij je past

Een parfum moet je nooit kopen omdat je de geur bij een ander zo lekker vond ruiken. Iedere huid heeft een andere PH waarde en dit zorgt ervoor dat bij iedereen een parfum ook anders tot zijn recht komt of zelfs misschien helemaal niet tot zijn recht zal komen. Wat bij de één lekker ruikt, kan namelijk bij een ander vreselijk stinken.

P3310434

Hoe kies je de juiste parfum

Als je de volgende tips in achting neemt kan het eigenlijk niet mis gaan.

Tip 1:

Begin je zoektocht s’morgens vroeg. In de ochtend zijn al je zintuigen nog alert en ook is er dan in de parfumerie nog niet diverse geuren door elkaar gespoten.

Tip 2:

Spuit een geur direct op de huid en niet op zo’n papieren staafje. Zoals ik al eerder vermelde, een parfum verandert qua geur op het moment dat het met je huid in contact komt.

Tip 3:

Neem nooit meteen een beslissing, maar geef een geur de tijd om tot ontwikkeling te komen. Een parfum heeft meerdere lagen, je hebt een top, midden en een basis. Je ruikt altijd eerst de top, dan komt het midden en tenslotte komt pas de basis tot uiting. Een geur heeft zeker wel een uur nodig om echt tot zijn recht te komen, dus geef het ook deze tijd. In deze tijd verandert de geur namelijk en kan je pas echt zeggen of het parfum wat je opgespoten hebt ook daadwerkelijk een geur is wat jou aanpreekt.

Tip 4:

Spuit nooit teveel verschillende geuren door elkaar. Hoe meer geuren je opspuit hoe moeilijker het wordt om echt tot een oordeel te komen. (alle geuren ga je namelijk door elkaar heen ruiken.)

Tip 5:

Het klinkt misschien stom, maar neem wat koffiebonen in een zakje mee. Bij het ruiken van diverse geuren krijgt je neus natuurlijk ontzettend veel aroma’s binnen. Door het ruiken aan koffiebonen tussen de geuren door, wordt je neus geneutraliseerd en blijft de intensiteit van elke afzonderlijke geur gelijk. Je kan dan dus beter een keuze maken.

P3310438

Tips om van je parfum langer te genieten:

Parfum, hoe kan je er langer van genieten

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer