Ik gebruik iedere dag een parfum of een eau de toilette. Ik vind het belangrijk om lekker te ruiken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving. Iets wat ik alleen altijd erg jammer vind, is dat je al snel de geur zelf niet meer ruikt. Ik spray daarom vaak te veel en dan zegt Marie Louise iedere keer “het mag wel wat minder hoor!!!”

Nu zijn er gelukkig een aantal trucjes die je kan toepassen om de geur langer te kunnen blijven ruiken. Het is natuurlijk een duur grapje als je de hele dag opnieuw je parfum aanbrengt om hem zelf weer te kunnen ruiken.

Tips om langer te genieten van je parfum

Tip 1: Afwisseling

Misschien heel erg voor de hand liggend maar wissel af in geuren. Je raakt hoe dan ook gewend aan een bepaalde geur en door af te wisselen raakt je neus minder snel gewend aan de geur. Zorg er dan wel voor dat je niet teveel parfum op je kleding aanbrengt. Als je dit teveel doet, dan ga je binnen de kortste keren ruiken naar een parfumerie en dit is nu net niet de bedoeling! Tevens kan een parfum vlekken in je kleding veroorzaken door de alchohol die parfum bevat.

parfum1

tip 2: Hoofd..schouders…knieën..teen

De meeste mensen denken dat je een parfum moet aanbrengen op plekken die het warmst zijn. Vaak spray je dan de parfum op binnenkant polsen, achter je oren en keel. Echter waar het warm is vervliegt een geur sneller. Hoe meer warmte hoe sneller je parfum dus zal verdwijnen. Je kan beter je parfum aanbrengen op de minder warme plekken van je lichaam. Ik spray tegenwoordig mijn parfum meer op de zijkant/achterkant van mijn nek, mijn onderarmen en merk inderdaad dat het daardoor langer ruikbaar blijf.

tip 3: Smeren maar

Parfum verdwijnt sneller op een droge huid dan op een normale of vette huid. Een parfum hecht zich namelijk op huidoliën en daarom hecht een parfum zich dus meer op de normale/vette huid. Heb je een droge huid, zorg er dan dus voor dat je je huid goed gaat hydrateren. Let wel op dat je of een ongeparfumeerde lotion gebruikt of juist een lotion die hetzelfde is als je parfum. Gebruik je geparfumeerde lotion, dan raakt de lotion vermengd met je parfum en daardoor kan je parfum ook heel erg gaan stinken.

parfum5

Tip 4: koel koeler koelst

Meestal wil je je flesje in het zicht neerzetten, dit is makkelijker pakken en over het algemeen zit je parfum wel in een mooi flesje waardoor het geen straf is om naar te kijken. Meestal worden de flesjes in de badkamer gezet, dit is echter niet verstandig. Warmte, vocht maar ook zonlicht zijn invloeden die de geur kunnen beïnvloeden en niet ten goede. Door deze invloeden kan een geur bederven. Een andere kleur, dikker geworden vloeistof en uiteraard een andere geur (vaak wat zurig) zijn tekenenen dat je parfum bedorven is. Waar moet je dan wel je parfum bewaren? Een parfum kan je beter op een koele en donkere plek waren. Het liefst bewaar je het parfum ook in het doosje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet doe, ik vind dit veel te veel werk. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik merkte dat ik daardoor geen parfum meer ging gebruiken..wij mannen zijn toch van het gemak. Er wordt regelmatig geadviseerd om een parfum in de koelkast te bewaren, hier moet je wel mee oppassen, niet elk parfum kan daar tegen. Over het algemeen kan je een eau de toilette wel in de koelkast bewaren. Een eau de parfum, vanwege de concentratie juist weer niet. Een parfum die op een koele donkere plek bewaard wordt, blijft jarenlang goed. Het is dus echt wel de moeite waard!