MuziekMuziek

De Volvo V40 Cross Country is een beleving.

Een maand of 3 geleden ben ik naar Stockholm geweest voor Volvo om daar de vernieuwde Volvo V40 en zijn gadgets uit te testen. Dat de V40 mij daar heeft kunnen inpakken is natuurlijk niet zo gek. De ervaring, het land en de mensen zorgen daar wel voor. Nu wilde ik eens kijken of de V40 stand zou houden als ik hem een week als normale gezinsauto zou gebruiken. Om dan helemaal dezelfde auto te rijden was ook wat overdreven, dus ik ben voor de Volvo V40 Cross Country gegaan.

P6161174

Een week in de Volvo V40 Cross Country T4

De Volvo V40 met de nieuwe styling is echt een heel mooie auto. In mijn ogen een hele grote verbetering ten opzichte van de oude styling. Toch is er eigenlijk niet eens zo heel veranderd, maar alleen de koplampen maken een verschil van dag en nacht bij de uitstraling van de auto. De gadgets die ik in Stockholm heb mogen ervaren zijn helaas nog niet allemaal in Nederland beschikbaar, echter blijft er genoeg over om deze week tot een bijzondere te maken. Het grappige is dat ook de kids helemaal weg waren van de auto, die in mijn ogen voor hen helemaal niet zo bijzonder was. Geen overdadige luxe of enorme ruimte voor hen, toch zit en rijd de auto voor hen heel plezierig.

P6161204 P6161208 P6161202

De Volvo V40 Cross Country

Uiteraard had ik een goed uitgeruste uitvoering van de V40. De Cross Country is weer even iets hoger dan V40 en daardoor net even stoerder. Door de AllWheel drive en de hoge rijhoogte maakt de auto beter geschikt om ook op onverharde wegen prima uit de voeten te kunnen. Ik had een krachtige 190 pk T4 motor met een 8 traps automaat die niet super zuinig is maar met 1 op 15 zeker ook niet onzuinig is. De auto heeft genoeg power onder de kap liggen voor een snel sprintje of een inhaal manoeuvre, maar blijft ook rustig en relaxt wanneer je rustig en langzaam rijd. De auto is dus erg comfortabel en een prima gezinsauto en ik moet heel hard mijn best doen om een nadeel van de auto te bedenken. Wanneer ik dan echt een minpuntje zou moeten opnoemen is het de prijs, want met geen € 40.000,- is de auto zeker niet goedkoop. Daardoor is de V40 Cross Country wel nog origineel, waar je de V40 heel veel ziet rijden is de Cross Country uitvoering toch echt een uitzondering en een liefhebbers auto.

P6161273 P6161310 P6161314

Wat vind B4men van de Volvo V40 Cross Country

Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen ben ik misschien nog wel meer verliefd op de auto geworden dan in Zweden. Nu voel je de auto toch in mijn natuurlijke omgeving in plaats van andersom. Ik zou deze auto zomaar eens kunnen kopen voor mijzelf. Dat maakt dat ik de Volvo V40 Cross Country een 9,5 als cijfer geef. Dat halve puntje is voor de tijd die ik nog bezig ben om te sparen 😉

P6161178 P6161198

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer