MuziekMuziek

Autoreview: De Volvo V60 T8 Twin Engine

Autoreview: De Volvo V60 T8 Twin Engine getest door B4men. Soms heb je auto’s die het beste in jezelf naar boven halen. Terwijl andere juist het slechtste naar boven halen. Tja en wat is goed en wat is slecht…whahaha dat kan ook heel erg verschillen. Nu staat Volvo best bekend als een braaf merk, dus het zou mij niets verbazen als we deze keer de goede kant opgaan…of zit er een adertje onder het gras?

De nieuwe Volvo V60 T8 Twin Engine

Ik heb al eerder met de Volvo V60 gereden, namelijk met de Europese introductie in Spanje. Ik was toen al onder de indruk van de V60. Echter is het best lastig om in 3 ritjes in te schatten hoe de auto je bevalt in het dagelijks leven. Nu kreeg ik de kans om de Volvo V60 T8 een week te proberen. Super leuk, want de T8 Twin Engine was toen nog niet beschikbaar. Zo krijg ik de kans om een review te schrijven over het gebruik en over een motor die ik nog niet ken. Over de Volvo V60 was ik na Spanje al echt enthousiast geworden en daar is de lat heel hoog gelegd. Ik ben heel benieuwd of wij na een week nog steeds zo enthousiast zijn.

Een week rijden met de V60

Allereerst even over het model van de V60. Wat een hele mooie auto! Wij reden de uitvoering met het R-design, wat een heel sportief uiterlijk geeft aan de auto. Alle nieuwe details van de auto zijn een verbetering ten opzichte van de “oudere” V60. De koplampen met de Thor hamer erin maar ook de achterkant van de auto is enorm opgeknapt. Ik vind de vernieuwde achterlichten heel mooi en strak geworden. Er is niet alleen naar het design gekeken maar ook naar de functionaliteit. Zo is er veel meer ruimte in de kofferbak en is de opening van de kofferbak een stuk breder geworden. Het maakt de auto echt een blikvanger op de weg. Tijd om in te stappen en weg te rijden. Dat Volvo auto’s maakt die prettig rijden wist ik al wel maar de V60 is voor mij één van de best rijdende auto’s op dit moment op de weg. Een geweldige mix tussen luxueus en sportief rijden.

De Volvo V60 T8 Twin Engine rijd heerlijk

De mensen die mijn auto reviews vaker lezen, weten dat ik wat moeite heb met hybride auto’s. Het schakelen tussen de electromotor en de benzine motor, vind ik over het algemeen helemaal niets. Dat komt omdat dit vaak niet heel soepel gaat. Er komt veel geluidsverschil bij of je voelt duidelijk dat de benzinemotor het overneemt. Bij de V60 heb ik dit niet één keer gehad. De verschillende motoren vullen elkaar prima aan en zonder irritant verschil. Natuurlijk blijft het gek dat je de auto start zonder geluid en dat je kan wegrijden zonder dat mensen opkijken. Ik heb de auto verschillend getest, zowel met als zonder volle accu. De T8 levert wanneer nodig 390 pk (303 pk van de benzine motor en 87 uit de elektromotor), wat sportief rijden heel makkelijk en lekker maakt. Toch hoeft dit niet! Je kan wanneer je goed oplet met rijden ook heel zuinig rijden. Zo heb ik met een volle accu bijna 30km gereden en met een verbruik van 1 op 50! Wanneer je de auto “normaal” rijdt en de accu niet bij laadt zakt dit wel maar kom je toch vaak op een nette 1 op 25 uit.

De Volvo V60 interieur en geluid

Deze keer wil ik ook echt even een lans breken voor het geluidssysteem in de Volvo. Wij reden een hele dikke versie en dat betekent dat hij was uitgerust met het systeem van Bowers & Wilkins. Dit is echt een waanzinnig systeem voor in de auto. Ik heb weinig autos’s gereden met zo’n mooi geluid. Ieder muziektype klinkt ruimtelijk en heel rijk. Iedere toon kan je horen en nergens is het bereik beperkt. Het interieur in net als het geluid. Natuurlijk is het interieur Scandinavisch en dus sober modern. Toch is het heel smaakvol en rustgevend. Geen schreeuwerige details of een over de top interieur. Toch vind je zonder problemen alle opties die je je kan bedenken in de Volvo. Alles netjes en logisch weggewerkt.

Conclusie na een week rijden met de V60

Deze auto zou een heel goede kandidaat zijn als volgende auto voor ons gezin. Wij allemaal zijn stuk voor stuk helemaal weg van deze auto. De looks, het rijden, de ruimte en de veiligheid zijn voor ons de dingen die de Volvo V60 tot een geweldige auto maken. Dit was voor het eerst dat wij de auto echt met volle tegenzin moesten inleveren. Dit was voor ons zeker niet de laatste keer dat wij een V60 hebben gereden.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer