MuziekMuziek

Volkswagen ID. Roomzz gepresenteerd op Auto Shanghai 2019

Volkswagen ID. Roomzz. Volkswagen breidt de elektrische ID.-productlijn uit. Volkwagen komt met de veelzijdige ID. ROOMZZ. De nieuwe Roomzz is de emissievrije SUV van Volkswagen. Hij beleeft zijn wereldpremière op Auto Shanghai 2019. Hij komt in 2021 op de markt.

De grill van de Volkswagen ID.ROOMZZ

Volkswagen ID. Roomzz SUV

Volkswagen presenteert de conceptversie van de ID. Roomzz op Auto Shanghai 2019. De Roomzz maakt is onderdeel van de nieuwe serie volledig elektrische auto’s. De ID. ROOMZZ is het zesde model binnen de ID.-productfamilie.In navolging van de meer compacte ID. CROZZ introduceert Volkswagen in Shanghai de tweede volledig elektrische SUV binnen de ID.-reeks. De productieversie van de ID. ROOMZZ is zowel geschikt voor gezinnen als voor zakelijk gebruik en komt in 2021 op de markt.

Dit is het stuurwiel van de ID. ROOMZZ

Rijden of gereden worden in de Roomzz

De Volkswagen ID. Roomzz is als “concept” uitgevoerd met een nieuw interieurconcept. Het interieur biedt een nieuw spectrum aan veelzijdigheid en is helemaal naar eigen wens in te vullen. De wensen zullen daarin tegemoetkomen aan rij- en zitwensen van zowel bestuurder als passagiers. Door het IQ.DRIVE-systemen kan de Roomzz volledig zelfstandig rijden. De bestuurder schakelt van ID. Drive (zelf rijden) over naar ID. Pilot (gereden worden) door zijn hand minimaal vijf seconden te laten rusten op het VW-logo op het stuurwiel.

Het ID. Logo van de nieuwe lijn van Volkswagen

Het interieur van de ID. Roomzz

Hoe tof is dat het interieur van de ID. Roomzz maakt drie verschillende zitconfiguraties mogelijk. Zo kan je de SUV veranderen in een lounge op wielen. De versie die in productie genomen zal worden krijgt in totaal zeven zitplaatsen. De Roomzz is uitgerust met een digitale cockpit die is voorzien van een volledig glazen frontpaneel met digitaal stuurwiel. Naast touchscreens toont een 5,8 inch display alle nodige informatie. Het Augmented Reality-scherm projecteert navigatie-instructies in de virtuele ruimte vóór de auto.

Het interieur en cockpit van de Volkswagen ROOMZZ

Enorme actieradius voor de SUV

Kracht heel de ID. ROOMZZ genoeg door twee elektromotoren. Deze zijn samen goed zijn voor 225 kW. Op de vooras komt 75 kW en op de achteras komt een 150 kW sterke elektromotor. De elektrische 4MOTION-aandrijving verdeelt het vermogen in een fractie van een seconde tussen de voor- en achteras. De auto zal dus in basis een achterwiel aangedreven auto zijn. Echter kan hij waar nodig schakelen met de vooras en zo kan je genieten van vierwielaandrijving. De ID. ROOMZZ accelereert binnen 6,6 seconden naar 100 km/u en helaas gaat hij door een begrenzing niet harder dan 180 km/u. Het 82 kW sterke accupakket maakt een actieradius mogelijk van 450 km (WLTP). De batterij opladen gaat door middel van inductie, maar kan ook conventioneel via een stekker.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer