MuziekMuziek

AutoNews: De Volkswagen Buggy komt weer terug!!

De Volkswagen Buggy komt terug! Volkswagen zal deze legende presenteren op de autoshow van Genève in maart. Ken jij hem nog, dat grappige karretje waar je alles aan kan versleutelen. Ik denk dat de Buggy voor veel mannen vroeger een soort van droom is geweest. Hoe tof is het dan om te lezen dat dit monstertje weer terug komt op de weg. Toch zal hij niet helemaal meer de oude zijn.

De Volkswagen Buggy wordt volledig elektrisch

De Volkswagen Buggy gaat wel wat veranderen. Waar de oude Buggy zo mooi kon pruttelen is de nieuwe Volkswagen Buggy voor zien van een volledige elektromotor. Jammer maar het is nu eenmaal de toekomst. Voor de rest doet de nieuwe Buggy weinig onder voor zijn legendarische voorganger. Uiteraard is hij volledig ingesteld op een offroad tripje. Ook het dak en deuren ontbreken wat het een ultieme auto maakt voor vrije vogels.

De oude volkswagen buggy

De nieuwe Buggy staat op het MEB-platform

De Volkswagen Buggy laat zien dat het volledig elektrische MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) voor meer dan alleen volumemodellen inzetbaar is. Het leent zich, net als vroeger met het Kever-chassis, uitstekend voor de ontwikkeling van de kleine en bijzondere model waarvan maar weinig exemplaren zullen worden gebouwd.

Wereldprimeur op internationale autoshow van Genève

Tot en met de jaren tachtig zijn er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd: van de speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx. Het nieuwste model, de volledig elektrische buggy, wordt onthuld tijdens de 89ste International Geneva Motor Show (7 t/m 17 maart). De persconferentie van Volkswagen begint op 5 maart om 10:20 ’s ochtends in hal 2.

De nieuwe en de oude volkswagen buggy
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer