MuziekMuziek

Loopbaan coaching: Ga ik voor een nieuwe baan?!?!

Loopbaan Coaching voor Jan Willem Huffmeijer B4men

Loopbaan coaching?? Ben ik iets anders van plan dan?? Nou wie weet misschien komt er wel iets heel verrassend uit mijn gesprek met Yuri Kweekel. Misschien wordt het tijd om totaal iets anders te gaan doen. Ik ga deze uitdaging in ieder geval niet uit de weg. Super tof weetje, dit traject kan iedereen van 45 jaar en ouder gratis ondergaan.

Loopbaan coaching voor 45 jaar ouder

Voordat je er echt helemaal niets meer van snapt ga ik eerst even wat uitleggen. Yuri Kweekel is een klant van mij in de B4men Barbershop. Yuri heeft een bedrijf In Good Company waar ze trainingen en coaching geven. Hij vertelde mij over een project waarbij iedereen die werkt en 45 jaar en ouder is, een gratis loopbaan coaching kan volgen. Om dit wat te promoten vroeg hij mij of ik erover wilde schrijven. Zo kan ik jullie hierop attent maken over het bestaan van dit project. Ik vond het een erg goed idee maar wilde zelf ook graag dit traject doorlopen, om zo een goed beeld te krijgen van de gratis loopbaan coaching.

Het Team van In Good Compagny

Waarom 45 jaar en ouder?

Waarom wordt er alleen voor mensen van 45 jaar en ouder een gratis loopbaan coach ingezet? Dit komt omdat het gaat om een doelgroep die niet heel gewend is om gecoacht te worden. Veel mensen zijn in een baan gerold en doorgegroeid. Wanneer je eenmaal boven de 45 bent ga je jezelf toch afvragen of dit wel het juiste pad is. Maakt deze baan mij wel echt gelukkig? Wil ik dit de komende jaren nog wel doen? Heb ik meer in mijn mars? Deze vragen zijn heel normaal, alleen het stomme is dat wij eigenlijk heel snel over deze vragen heenstappen. In jonge mensen wordt door bedrijven over het algemeen veel geïnvesteerd als het gaat om de toekomst of loopbaan. Voor oudere personen is dit minder vanzelfsprekend. Daarom biedt de overheid iedereen van 45 jaar en ouder een loopbaan coaching aan. Hoe het werkt leg ik zo uit, eerst even mijn loopbaan!

Mijn loopbaan, gaat er veel veranderen?!?!

Nu was ik wel heel benieuwd hoe deze sessie voor mij zou gaan uitpakken. Doe ik het allemaal wel goed in mijn leven? Moet ik dingen veranderen? Is mijn werk wel het werk wat ik nog 30 jaar zou willen doen? Gelukkig voor mij en voor iedereen die graag bij komt om de haren en baard te laten verzorgen waren we hier al snel uit. Ik zit prima op mijn plek en ik heb voor mijzelf met B4men heel veel moois gecreëerd waardoor ik heel veel vrijheid heb. Ik ga de komende jaren nog wel door! Oké, deze sessie duurde dus 5 maar minuten dus? Nou nee! Ik kreeg een uitgebreide kijk op mijzelf! Iets wat misschien wel het belangrijkste stuk is van deze coaching. Het gaat helemaal niet om je werk of je geluk hierin! Ken jij jezelf, je sterke punten, je valkuilen en wat jou echt gelukkig maakt wel goed genoeg?

Loopbaan Coaching voor Jan Willem Huffmeijer B4men

Wat kan een spiegel soms fijn zijn

Ik heb het idee dat ik mijzelf best aardig ken. Ik kan het dan ook heel goed vinden met mijzelf ?? Jammer dat anderen daar soms meer moeite mee hebben. Toch kwam ik al snel met een bekkie vol tanden te staan na een paar vragen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het kernkwadrant. Deze liet een heel mooi beeld zien van hoe ik in elkaar steek. Wat mijn sterke punten zijn en wat mijn valkuilen. Whahaha mijn grootste eigenschap is eigenwijsheid….tja, die zag ik even niet aankomen. Ik ben namelijk echt nooit eigenwijs??. Even zonder gekheid, dit wist ik natuurlijk wel. Toch blijft het best confronterend wanneer je dit zo op papier ziet staan.

Mijn talent volgens het kernkwadrant

Wat kan ik hiermee?

Dit soort uitkomsten zijn vaak voor mensen die geen problemen hebben, denk aan burn out, overspannen en depressief, niet heel verassend. Toch is het weleens goed om het even te zien. Dit geeft je weer wat inzicht in jezelf en je leert er weer een hoop van. Dit is precies ook waar deze loopbaan coaching voor is bedoelt. Jezelf beter leren kennen en daardoor je positie op de arbeidsmarkt ook beter leren kennen.

Loopbaan Coaching Jan Willem

Gratis loopbaan coaching voor 45 plus

Ben jij 45 plus, dan kom ook jij in aanmerking voor een loopbaan traject. Het gaat dan om 2 sessies van 2 uur. Daarvoor hoef je niets anders te doen dan jezelf aanmelden. Het is voor jou helemaal gratis, het wordt namelijk betaald vanuit een subsidiepot. De mensen van In Good Company regelen dit, dus je hoeft niets voor te schieten. Je hebt dus niets te verliezen alleen maar te winnen. Meer info of gewoon jezelf inschrijven kan via: In Good Company.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer