Optimaal comfort in uw auto

Jan Willem Huffmeijer met de Land Rover Discovery Sport

In de catalogus van de webshop Autodoc.nl vindt u een omvangrijk assortiment van allerlei accessoires voor uw auto, waarmee u het comfort van uzelf als bestuurder en de passagiers kunt verbeteren.

Deze categorie bevat nekkussens voor onderweg en auto-ontvochtigers. Reiskussens zijn essentiële accessoires voor comfort tijdens een reis met de auto of een vliegtuig.

Nekkussens zijn bedoeld om passagiers comfortabel te laten zitten en zorgen voor een goede ondersteuning van hun nek. Zo kan men in ongemakkelijke lichaamshoudingen toch wat slapen. Met een goed reiskussen zult u geen last krijgen van een stijf schouder.

De kussens zijn gevuld met lucht, boekweitdoppen, polyester watten, geheugenschuim en dergelijke. Tevens zijn er kussens verkrijgbaar die onder de hoofdsteun van een stoel worden geplaatst, of die direct in de nek van de persoon worden gelegd. Zo zijn er kussens van polyurethaan en diverse soorten stof, onder andere fleece of katoen.

Reiskussens kunnen in vormgeving variëren, zo zijn er U-vormige, vierkante, botvormige kussens. Bijkomend voordeel van dit soort kussens is dat u ze ook buiten uw voertuig kunt gebruiken, op kantoor of waar u ook maar op een comfortabele manier wilt rusten of zitten.

Auto-ontvochtigers zijn relatief voordelig geprijsde en kleine accessoires, waarmee u vocht en nare geurtjes in uw auto kunt verwijderen. Houd er rekening mee dat een hoge luchtvochtigheid het ontstaan van schimmel en meeldauw kan veroorzaken. De meest gebruikte types auto-ontvochtigers zijn elektrische componenten die op de sigarettenaansteker worden aangesloten en vochtabsorberende zakken die over het algemeen met silicagel zijn gevuld. Een ander soort vulmiddel is bamboe houtskool; kenmerkend hiervoor zijn de uitstekende vochtabsorberende werking. Deze absorberende zak kunt u onder de zitting of op het dashboard van uw voertuig plaatsen.

De meeste auto-ontvochtigers kunnen opnieuw worden gebruikt, de eenheid die op 12V werkt kan worden geleegd en de zak kan worden bijgevuld of in een magnetron worden gedroogd. Met een goede luchtontvochtiger hoeft u niet meer met beslagen ruiten en muffe geuren te rijden.

De grill van de Volkswagen ID.ROOMZZWritten by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer