MuziekMuziek

DE NIEUWE BEETLE DUNE IS DE NIEUWE EYECATCHER VAN VOLKSWAGEN.

Er wordt wel beweerd dat je je eerste grote verliefdheid en je eerste auto nooit vergeet. Ik weet natuurlijk niet of dat voor iedereen zo is, maar bij mij klopt dat wel. Mijn eerste auto was een Volkswagen Kever van 14 jaar oud maar met een gereviseerde motor. Ik had hem voor een paar honderd gulden van een vriendinnetje gekocht die hem vanwege een universitaire studie en zelfstandig wonen te duur vond. Dus ik met deze “DD” zo blij als een aap met 7 staarten. Ik woonde in Amsterdam en mijn meisje in Bergen op Zoom, dus scheurde ik zowat elke vrijdagmiddag vanuit mijn werk naar Brabant waar ik dan op 11 liter benzine én drie liter olie aankwam. Je begrijpt dat hij rookte als de schoorsteen van een kolencentrale. Maar goed ik heb er heel veel plezier van én mee gehad. Het einde was best wel dramatisch. In een bocht naar links brak het rechter voorwiel af waardoor er een einde kwam aan mijn Kever. Ondanks dat ik sindsdien nooit meer een Volkswagen heb gehad, ben ik altijd enthousiast gebleven over de Kever. Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen. Toen Kever Beetle werd had ik overigens wel iets van “wat jammer, daar gaat een icoon”. De Kever vond ik best wel stoer zeker als je hem wat op pimpte, de Beetle leende zich daar niet zo voor en ik vond het toch meer een funwagen voor vrouwen geworden. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee en ik gun hem mijn dochters van harte, maar ik heb er mijzelf “nooit in zien rijden”.

_RON8437

 

De Beetle Dune

En nu na het begin van de Kever zo’n 77 jaar geleden komt Volkswagen met de nieuwe Beetle Dune op de markt. De geheel gerestylede Beetle werd op 2 juni j.l. op de boulevard van Noordwijk aan de pers gepresenteerd. Voor de gein waren er ook wat Classics van bijzondere uitvoeringen van de Kever. O.a. een cross-Kever en een paar buggy’s. Door het slechte weer die dag konden wij met deze auto’s helaas niet het strand op, maar op de weg kwam het Spartaanse “comfort” ook uitstekend tot zijn recht. Maar het ging natuurlijk over de nieuwe Beetle Dune. Het eerste wat opvalt is zijn stoere uiterlijk. Hij is wat langer geworden en ziet er robuust uit door de verhoogde carrosserie en de 18 inch lichtmetalen velgen. Op het achterwerk staat een spoiler waardoor er even “Porsche” door mijn hoofd ging. Maar al heeft hij een prachtige eigen androgene stijl en karakter hij blijft ook nog steeds FUN uitstralen.

_RON8503

Ook van binnen niets anders dan comfortabele sportiviteit geïntegreerd in een prachtig interieur. Stijlvol met panelen die zijn mee gespoten in de carrosseriekleur. En wat dacht je van het driespaaks sportstuur dat met leer is bekleed net als het pookje en de handremgreep. De heerlijk zittende sportstoelen en de rijke standaarduitrusting maken de Dune zeer compleet, maar dat mag ook wel voor dat geld.

_RON8550 _RON8542 _RON8565

En dan de rijcapaciteiten van deze cross-over. Die zijn gelukkig niet meer te vergelijken met mijn Kever uit 1956. Het is een auto die zo heerlijk rijdt dat je er in één streep mee naar Monaco wilt rijden en waar je dan bij het casino met net zoveel egards wordt ontvangen als was je met een Rolls Royce of een Bugatti. M.a.w. deze Beetle Dune rijdt niet alleen zo voortreffelijk als een limo, het is ook een echte eyecatcher. De auto rijdt soepeltjes en snel, lekker pittig en hij reageert heel direct op de commando’s die je hem geeft. Het is een hele prettige auto op de snelweg maar ook op de smalle en bochtige weggetjes van de bollenstreek. Zoals al gezegd was het weer die donderdag erg slecht en kon je in de cabrio niet met een open dak rijden, maar duidelijk is wel dat dit het rijplezier in de Beetle Dune verhoogt.

_RON8579

De Volkswagen Beetle Dune is er dus als coupé en cabriolet. De motor is er in twee uitvoeringen: 1.2 TSI 6 bak of 1.4 TSI DSG. De richtprijs is 29.050, — euro en is vanaf september leverbaar.

Kortom de nieuwe Beetle Dune heeft zo ongeveer alle genen van de Volkswagen Kever maar dan een stuk comfortabeler en is beslist niet Spartaans uitgevoerd. Hij is stoer en stijlvol en als ik niet zoveel autoruimte nodig zou hebben zou ik hem zo willen bestellen.

_RON8508

En voor de dames nog één tip: Als je de Dune alleen voor je zelf wilt hebben en hem dus niet wilt delen met je man? De Beetle Dune is er ook in een roze uitvoering. Dus als je hem nu bestelt, flanneer je in september in je eigen roze wolk over de wegen.

Jos Huffmeijer voor www.b4men.nl

3

Foto’s: Ron van der Slik

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer