MuziekMuziek

‘Wat kijken we deze maand?’ met o.a. Liam Neeson uit op wraak en Netflix series

De tweede maand van 2019 is ingegaan. Sneeuw ligt nog op de daken en de dag van de liefde, valentijnsdag, staat weer voor de deur. Reden genoeg dus om zo nu en dan een goede film aan te zetten of een serie te bingen. Maar wat kunnen we deze maand aan nieuwe content verwachten? De agenda staat in februari weer bomvol met nieuw kijkvoer, ik pak de interessante releases er even tussenuit. 

Nieuwe seizoenen van series

Na een korte pauze is Homeland weer terug op Netflix! Vanaf 11 februari verschijnt het zevende seizoen van de spannende dramaserie. Het nieuwe seizoen telt 12 afleveringen en bereidt jou als kijker voor op het achtste en laatste seizoen dat naar alle waarschijnlijkheid dit najaar uitkomt. Ook het eigenaardige, maar spannende Bates Motel met o.a. Freddy Highmore (The Good Docter, Charlie and the Chocolate Factory) heeft weer een nieuw seizoen klaarliggen. Het vijfde seizoen van Bates Motel is vanaf 20 februari beschikbaar te zien op Netflix. Tot slot is Always a Witch (Siempre Bruja) een serie om naar uit te kijken. Deze serie gaat over een 19-jarige heks die in de zeventiende eeuw op de brandstapel beland; vanaf 1 februari beschikbaar op Netflix.

Nieuwe filmreleases in februari

Zin in een horror tijdens de koude wintermaanden? De film The Prodigy gaat over een jongen die zich merkwaardig gedraagt, waardoor het vermoeden opgewekt wordt dat er iets bovennatuurlijks aan de hand is. The Prodigy draait vanaf 7 februari op het grote doek.

Mocht je Valentijnsdag door willen brengen met een spectaculair ogende Sci-Fi film, dan is Alita: Battle Angel wellicht iets voor jou. Hierbij wordt een vrouwelijke robot in veiligheid gebracht, maar al snel blijkt dat ze dodelijke gevechtstechnieken beheerst en moeite heeft deze onder controle te houden. Vanaf 14 februari in de bioscoop.

Liam Neeson is terug! Deze keer speelt hij weer een badass rol in Cold Pursuit. Een typisch kat-en-muisspelletje tussen vechtmachine Neeson en een generiek ogende drugsbaron. Typisch een titel waarbij de acteur de film maakt. Lekker popcornvermaak, vanaf 21 februari in de bioscoop. 

We sluiten rustig af met At Eternity’s Gate, een verfilming van het leven van Vincent van Gogh en zijn worsteling om begrepen te worden als kunstenaar. Hierbij ligt vooral de focus op de laatste periode van zijn leven, die hij doorbrengt in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise. De hoofdrol wordt vervuld door Willem Dafoe (Aquaman, Platoon) en zal vanaf 7 februari in de bioscoop draaien. 

Wat ga ik zelf kijken deze maand?

Wat betreft series heb ik me al sinds het nieuwe jaar vastgebeten in de Netflix Original Designated Survivor. Het verhaal gaat over een aanslag op het Witte Huis, waarbij de huidige president komt te overlijden en een ‘Designated Survivor’ (aangewezen persoon die bij nood het presidentschap over moet nemen) aangesteld wordt als nieuwe president. Deze rol wordt door acteur en producent Kiefer Sutherland (24, The Lost Boys) op zich genomen. Op het moment van schrijven zit ik middenin seizoen twee en zakt de serie iets in, maar het blijft toch boeiend genoeg om te blijven volgen.

De nieuwe films die ik deze maand sowieso wil gaan checken zijn Alita: Battle Angel en Cold Pursuit. Daarnaast wacht ik At Enternity’s Gate even af. Al hoewel ik niet per definitie kunstliefhebber ben, lijkt het me wel interessant om de achtergrond van Van gogh verhaald te zien worden. 

Aan het begin van elke maand zal ik jou als kijker weer voorzien van een korte vooruitblik. Nu sluit ik af met een wat mij betreft een interessante en uitblinkende trailer, namelijk die van Alita: Battle Angel:


Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer