MuziekMuziek

Voetverzorging mannen

Voetverzorging…moet we het daar nu echt over gaan hebben??? JA!!! De zomer is in aantocht en dan komen meteen de slippers weer uit de kast. De man staat al niet bekend om zijn mooie voeten, dus moeten wij dubbel bewijzen dat we verzorgde voeten kunnen hebben. Niets is toch lelijker dan schimmel nagels en voeten met kilometers eelt in een slipper. Je eetlust verdwijnt meteen als iemand naast je komt zitten op het terras. Dus hier gaan we wat aan doen… wat dan??? Als je de volgende stappen volgt, krijg ook jij poezelige voetjes hahaha en welke man wil dit nu niet….o ja en ook vriendin/vrouw wordt hier ook erg blij van.

Stappenplan voor verzorgde voeten:

1.Knip je nagels met een speciale nagelknipper, dit zorgt ervoor dat de nagel recht wordt afgeknipt, daardoor heb je minder kans op ingegroeide nagels.

2.Duw met een bokkenpootje de nagelriem terug.

3.Verwijder eelt met een speciale eeltvijl of eelt verwijder creme.  Ik gebruik  de Ped Egg en die werkt super….hij verwijdert het eelt goed en vangt meteen heel hygiënisch het eelt op waardoor niet heel je badkamer onder ligt.

4.Neem een voetenbad..mss niet heel mannelijk maar dit werkt wel heel goed. Dit kan je gewoon thuis voor de buis doen, je neemt een teiltje met warm water(niet te heet, dit is slecht voor de huid) voeg een scheutje olijfolie toe en laat je voeten ongeveer een kwartiertje weken.

5.Als je voeten geweekt hebben, gebruik dan een scrub speciaal voor de voeten om overtollige huidcellen en kleine eeltplekjes te verwijderen.

6.Gebruik een creme of een beetje olijfolie om je voeten in te smeren en trek meteen daaroverheen je sokken aan, de warmte van je sokken zorgen ervoor dat de creme of olie goed kan intrekken. (het makkelijkst is om dit  s’avond voor het slapen gaan te doen…en nee ik hou geen sokken aan in bed, dan zijn ze allang weer uit)

Als je regelmatig deze stappen volgt, dan kan ook jij met verzorgde voeten in die slippers deze zomer.

*Heb je echt probleem nagels, dan kan je daar natuurlijk ook iets aan doen. Ga dan eerst langs je huisarts om te kijken wat er precies aan de hand is, voordat je zelf aan de slag gaat thuis.

*Volgende keer geef ik tips om probleemvoeten te voorkomen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer