Vier de rum revolutie,16 augustus is Rum Day! Twee rum cocktails recepten.

Dat de rum in opkomst is heb ik jullie van de week beschreven (nog eens terug lezen klik hier). Hier kunnen we natuurlijk helemaal niet omheen als we het voor elkaar weten te krijgen om van de Amerikaanse nationale Rum Day een Internationale Rum Day te maken. Ik draag hier als B4men graag mijn steentje aan bij. Wat is de bedoeling van de Rum Day? Nou, hou je vast want het is niet makkelijk hoor….we moeten rum drinken! Natuurlijk niet met liters tegelijk 😉 maar maak eens een stoere andere cocktail met een rum die je nog niet kent! Geloof mij, als je eenmaal één been in de wereld van de rum hebt gezet dan is er geen houden meer aan. Heb je een opstapje nodig? Ik heb twee van mijn favoriete rum cocktails voor jullie gemaakt met het recept erbij. Het eerste recept is van Brugal geleend en het laatste recept heb ik zelf in elkaar gezet. Beide heel anders maar beide heel erg lekker!!

rum day

Rum Day Recepten Van B4men

Zoals gezegd zijn beide recepten totaal anders. De Dark & Stormy is echt een knaller, zuur, bitter en met het pittige van gember. De B4men Rum Cocktail is voor de zoetekauwen. De cocktail is zoet en fris tegelijk, een echte nazomer cocktail.

De Dark & Stormy

Wat het je nodig:

-Brugal Añejo

-Ginger Beer

-Limoen

image

Zo maak je de Dark & Stormy:

-Vul een longdrinkglas met ijs

-Snijd de limoen in 4 parten

-Knijp 3 parten uit in het glas en bewaar de ander als garnering

-Doe 50cl. Brugal Añejo in het glas. Ik gebruik persoonlijk liever iets meer, kom je moet wel wat proeven toch!

-Vul het glas aan met Ginger Beer.

image image

De B4men Rum Cocktail

Wat heb je nodig:

-Witte rum

-Ginger Ale

-Suiker siroop

-Limoen

-Basterdsuiker

-Munt

image

Hoe maak je de B4men Rum Cocktail:

-Vul een jar met 6 ijsblokjes

-Snijd de limoen in 4 parten

-Knijp de parten uit in het glas en doe ook de uitgeknepen partjes in de jar

-Schenk een scheutje suiker siroop in het glas, dit is naar smaak, wie van zoet houdt moet iets meer gebruiken

-Schep een flinke theelepel basterdsuiker in de jar. De basterdsuiker geeft een lekker knispertje en een mooie kleur aan de cocktail

-Doe 3 takjes munt in de jar

-Schenk 50 cl. (ik iets meer) witte rum in de jar

-Nu de rest afvullen met ginger ale

-Even roeren en klaar! Drink het uit een rietje, zo krijg je extra smaak van de basterdsuiker

image image image image image image

 

Ik heb dorst gekregen en geloof mij,  ik zal er vanavond een waanzinnig lekkere Rum Day van maken met een cocktail en een lekker sigaartje.

Salut

Jan Willem

rum day

Geen 18, Geen Drank.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer