MuziekMuziek

Ron Abuelo Finish Collection: rum review

Ik mag weer iets heel moois aan jullie voorstellen, de Ron Abuelo Finish Collection. Dit is een collectie verschillende soorten rum die ik over mijn tong mag laten glijden en dan aan jullie te vertellen wat ik ervan vind. Pas schreef ik over de Abuelo 7 en 12 jaar oude rum. Hier was ik echt zwaar van onder de indruk, dus ik ben heel benieuwd of deze collectie mij ook zo weet te verbazen.

Ron Abuelo Finish Collection

De Ron Abuelo Finish Collection

In dit artikel laat ik jullie een bijzondere collectie van Ron Abuelo zien. Dit is de Ron Abuelo Finish Collection. Deze collectie bestaat uit 3 verschillende rums. De ‘XV Finish Collectie’ heeft rums met een leeftijd van 15 jaar en met een dubbele vatrijping. De drie varianten zijn: Tawny – voor port. Deze wordt gemaakt met vaten uit Porto, Portugal. Oloroso – voor sherry. Deze rum wordt gemaakt met vaten uit Jerez, Spanje. Napoleon – voor cognac. Deze rum is gelagerd op vaten uit Cognac, Frankrijk. Ik lust alle drie de dranken graag en ben dus heel benieuwd of ik het karakter van deze dranken dan ook kan proeven in de rum.

Ron Abuelo Finish Collection: 3 verschillende soorten rum

De Finish Collection geproefd

De drie mooie rums zijn verpakt in een mooie soort van cadeauverpakking. Hierin zitten drie flessen van 20cl. De adviesprijs van de Ron Abuelo Finish Collection ligt rond de €70,- Niet heel duur voor een mooie collectie bijzondere rum.

De Ron Abuelo Oloroso Sherry Cask Finish:

  • Neus: Duidelijke sherry geur, beetje muffig met veel krenten in de neus.
  • Smaak: Hij is wat scherp en de smaak van sherry vind ik persoonlijk iets minder lekker in de rum. De smaken van vanille en hout zijn flink aanwezig.
  • Afdronk: De afdronk is lang en vol. De smaken van de sherry gecombineerd met de rum geven deze drank een iets te droge en wrange afdronk.
Fles en glas met de Oloroso van Abuelo rum
Ron Abuelo Finish Collection de Oloroso

De Ron Abuelo Napoleon Cognac Cask Finish:

  • Neus: Licht frisse neus. Iets wat romige geur, die je ook terug vindt in sommige cognac.
  • Smaak: Zachte volle smaak. Wauw! Deze is echt heel mooi. Aangezien ik bijna in een cognac vat ben geboren, is deze smaak mij niet onbekend. De volle smaak van de fine bois blend heel mooi met de smaak van de rum. De smaken van fruit als abrikoos, kers en rozijnen proef je heel duidelijk.
  • Afdronk: Lange mooie afdronk. Rijk van smaak en licht tintelend. Tonen van hout, vanille en peper komen mooi naar voren.
Fles en Glas van de Napoleon uit de Abuelo rum
Ron Abuelo Finish Collection de Napoleon

De Ron Abuelo Tawny Port Cask Finish:

  • Neus: Zacht en stroef. De neus is niet heel uitgesproken. Er zit voor mij een duidelijke geur van vanille aan. Wanneer je goed door ruikt wordt hij een beetje stroef met een duidelijke aanwezigheid van Amerikaans eiken.
  • Smaak: Vol en rijk. Het stroeve van de neus verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wat een smaak explosie in je mond!! De tonen van vanille, peper en rijp fruit.
  • Afdronk: De afdronk is lang en waanzinnig vol. Wat een geweldige rum is dit. De smaken van kersen vullen de mond samen met een geweldige tinteling. Het is bijna de smaak van de lekkerste cherry cola die je ooit gedronken heb.
Fles en glas van de Tawny uit de Ron Abuelo Finish Collection
Ron Abuelo Finish Collection Tawny

Mijn conclusie na het drinken van de Abuelo Rum

Voor mij zijn deze rum soorten het bewijs dat je een mooie drank een heel ander karakter kan meegeven wanneer je het op een ander houtsoort laat rijpen. Voor mij is de Tawny de favoriet in deze serie. Ook de Napoleon vind ik echt heel erg lekker. De Oloroso is voor mij een beetje een tegenvaller maar dat geeft ook aan hoe anders de smaken zijn. Daarbij….over smaken valt niet te twisten. Dus misschien is de Oloroso juist jouw favoriet.

Ron Abuelo Finish Collection review van B4men
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer