MuziekMuziek

Abuelo Rum 12 Two Oaks review.

The Abuelo 12 two oaks rum

Abuelo rum 12 Two Oaks is de rum die ik in dit artikel eens onder de loep ga nemen. Rum is al langere tijd in opkomst en ik verwacht dat komende herfst en winter helemaal voor de rum zal zijn. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten welke rum je nu het beste kunt drinken. Ik stel jullie daarom graag voor aan Abuelo Rum. Ik schreef al eerder over Abuelo en ben nog steeds erg onder de indruk van deze mooie rums. Nu heeft Abuelo een nieuwe rum op de markt gebracht, de Abuelo Rum 12 Two Oaks. Ik ga jullie graag vertellen wat ik van deze rum vind.

De fles en verpakking van de Abuelo rum 12 two oaks

Abuelo Rum 12 Two Oaks

Wat is het geheim van deze Abuelo 12 y.o. Two Oaks? Zoals de naam het al zegt, de rum heeft twee keer op hout gelegen. De rum heeft gelegen op ex bourbonvaten (Amerikaans eiken) en vervolgens wordt de rum voor een twee keer gelagerd op first fill Amerikaans eiken. Dit laatste vat heeft alleen een bijzondere toasting ondergaan. Om extra rijkheid, smaak en finesse te geven, wordt het vat eerst gebrand op 180 graden voor een uur. Op deze manier zal het vat wat uitdrogen en gaan de nerven helemaal openstaan. Daarna wordt het vuur opgeschroefd tot 220 graden. Nu zal het vat gaan blakeren en wordt er gebrand tot 8mm. in het hout. Op deze manier zal er echt een andere smaak ontstaan dan we zijn gewend van de Abuelo Rum.

Een mooi vergelijk van de twee flessen van de Abuelo rum 12 jaar oud

De Abuelo Two Oaks geproefd

Deze rum is even oud als de 12 y.o. Abuelo, die al langer op de markt is. Omdat ze beide dezelfde leeftijd hebben, zal ik ze dus ook even naast elkaar proeven om te zien of er echt wel verschil is. De proefnoties zullen echter wel alleen van de Abuelo Rum 12 Two Oaks zijn. Het eerste grote verschil wat opvalt is de kleur. Deze Abuelo is duidelijk een stuk donkerder dan de “normale” 12 jaar. Dit is door het branden van het hout niet verrassend natuurlijk. De geuren van beide rums zijn zoet en zwoel maar de duidelijke aanwezigheid van een rook geur in de Abuele Two Oaks is een groot verschil. Dan de smaak van beide. Ik ben begonnen met de “normale” en daarna de Two Oaks. Dit bleek maar goed ook. Het smaakverschil is immens! Waar je een mond vol zoete rozijnen krijgt bij de “normale”, krijg je een complexe diepe smaak van rook en zoetigheid bij de Two Oaks. Wauw, wat een verschil. In basis is het bijna hetzelfde maar door deze verschillende toepassing krijg je een totaal ander product.

De beide 12 jaar Abuelo rums naast elkaar

De proefnotities van de 12 y.o. Two Oaks

  • Kleur: diep goud, bijna rood bruin
  • Neus: zachte geur van eiken, amandelen en lichte rookgeur
  • Smaak: mond vullend. Vanille, eikenhout en kruiden geven de rum zijn basis aangevuld met een heerlijke zoete rokerigheid.
  • Afdronk: lang en intens. Er blijft een heel erg lekker pitje in de afdronk zitten. Je proeft een soort zwoele peper die ik echt geweldig vind.
Een heerlijke rum en een mooie diepe bruine kleur van de Abuelo

Conclusie na het proeven van de Abuelo Two Oaks

Ik heb inmiddels al heel wat rums geproefd en ik kan oprecht vertellen dat Abuelo mijn favoriete merk is geworden. Alle rums hebben een eigen karakter en zijn heerlijk om te drinken. Ik denk dat ze met deze Two Oaks echt een hele belangrijke brug hebben geslagen tussen de rum en de whisky drinkers. Door de zwoele rokerigheid, is deze rum echt iets bijzonders geworden wat iedere whiskydrinker ook kan waarderen. Met een winkelprijs van €49,95 heb je een hele mooie drank die ook nog te betalen is.

Cheers geniet van de Abuelo
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer