MuziekMuziek

Verven mannen hun haar???

Jan Willem Huffmeijer met Sleeve van een oldschool rockabilly tattoo

Verven mannen hun haar??? JA….er zijn wel degelijk mannen die hun haar verven. Een man verft alleen zijn haar wel anders dan een vrouw, waar je bij een vrouw echt mag zien dat het haar geverfd is, wil een man juist een zo’n natuurlijk mogelijk resultaat. Natuurlijk zijn er ook mannen die een hele gekke kleur in hun haar willen hebben, maar dat zijn er maar een handje vol.

Hier in Nederland heerst er toch nog wel een taboe op het verven van je haar als man zijnde. Mannen in Nederland zijn bang dat andere mensen zien dat hun haar geverfd is, terwijl als het goed gedaan wordt, je juist NIET ziet dat het geverfd is…je haar ziet er dan gewoon net wat mooier uit. Het is wel belangrijk dat je het laat verven bij een kapper en niet zelf aan de slag gaat met drogisterij verf….want dat is vragen om moeilijkheden en een onnatuurlijk resultaat. Ook belangrijk is een kleur te nemen die dicht bij je eigen haarkleur ligt en gebruik te maken van koele tinten, het moet wel mannelijk blijven natuurlijk!!! Warme tinten hebben vaak “rood pigment’ in zich waardoor het er al snel wat geverfder(is geen nederlands woord, maar je snapt wat ik bedoel hahaha) uit gaat zien.

Als je grijs haar hebt en je wilt het gaan verven, dan zou ik niet direct voor een totaal andere kleur gaan of terug willen naar de kleur die je vroeger had. Wat je wel kan doen is met wat ‘low lights’ (donkere plukjes)wat kleur nuances aanbrengen waardoor je haar er levendig uit gaat zien.

Er zijn dus wel wat opties voor als je je haar wilt verven, maar ga altijd in overleg met je kapper…en schaam je niet want er zijn meer mannen dan je denkt die hun haar laten verven!!!!

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer