MuziekMuziek

Verknipt!!!!

Het is een ware nachtmerrie… dat je bij de kapper vandaan komt en denkt….OMG!!! wat is er met mijn haar gebeurt? Je kapsel is het zowat het belangrijkste onderdeel van wie je bent en wat je wilt uitstralen, je haar MOET dus goed zitten.

Help mijn haar is verknipt

Hoe kan je voorkomen dat je haar niet VERKNIPT!!! wordt? Het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar een goede kapper/barbier. Vraag aan vrienden/familie waarvan je het kapsel goed vindt naar welke kapper/barbier hij gaat en door wie hij zich laat knippen…ervaringen van andere zijn het meest betrouwbaar.

Als je een afspraak gemaakt hebt met de kapper en er is een “klik” tussen jullie twee, dan kan je gerust plaats nemen op de stoel. Voel je je echter niet prettig bij die persoon, schaam je dan niet om dit eerlijk te zeggen en eventueel naar een andere kapper te vragen. Als je plaats genomen hebt op de stoel is een goede communicatie de basis voor een geslaagde coupe. Vertel duidelijk aan je kapper wat je wilt en ook vooral wat je NIET wilt.

Neem foto’s mee van kapsels die jij graag zou willen

Neem eventueel foto’s mee van het kapsel wat je graag zou willen…wees er alleen wel van bewust dat jij niet diegene bent die op de foto staat en het kapsel altijd anders zal staan dan op de foto. Een goede kapper zal eerlijk zeggen of hetgeen wat jij op de foto laat zien realistisch is of dat je beter een ander kapsel kan nemen. De kapper zal indien het het kapsel realistisch is het gaan interpreteren aan de hand van jou gezicht en haar.

Als het toch mislukt

Stel nou dat ondanks deze maatregelen je thuis komt en je toch niet blij bent met het resultaat, wat moet je dan doen?? Ik raad aan om dan terug te gaan naar de kapper die je haar geknipt heeft, jullie kunnen dan samen zoeken naar een oplossing….hier hoef je nooit!!! voor te betalen, dit is voor rekening van de kapsalon. Je vraagt je misschien af waarom ik je aanraadt toch weer terug te gaan naar dezelfde kapper en niet naar een andere kapper?? Dit komt omdat er misschien toch een miscommunicatie was en door open en eerlijk te zijn verbetert de communicatie tussen jou en de kapper waardoor hij de volgende keer precies weet hoe jij het wilt hebben. Mocht dit allemaal niet helpen dan spreekt het natuurlijk voor zich dat je wel op zoek gaat naar een andere kapper

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer