MuziekMuziek

Brrrrr winter

Nog maar een paar weken en de winter gaat (helaas) weer beginnen. In deze tijd van het jaar, krijgt je huid een hoop te verduren. De vochtgraad is in de lucht lager en het verschil tussen de lucht binnen en buiten groter. Je moet dus niet alleen zorgen voor warme kleding maar je moet ook goed zorgen voor je huid.

Waar herken je een droge huid aan

Een droge huid herken je doordat je huid trekkerig aan voelt en als je je  gaat wassen het water op je lichaam niet prettig aanvoelt. Vaak krijg je op je handen en voeten kloven plus een soort witte waas over je huid of wordt je huid juist heel erg rood. Tevens kan je huid aan gaan voelen als schuurpapier.

Wat kan je doen om je huid te beschermen:

*Het belangrijkste is je vochtbalans op peil te houden, dit houdt in minimaal 1,5 liter water per dag.(helaas mannen geen alcoholische versnapering…dit valt daar niet onder).

*Was je huid niet met te heet water…het is beste is lauwwarm water

*Gebruik geen zeep…zeep verwijdert ook de goede vetten van je huid wat zorgt voor uitdroging

* Gebruik een hydraterende dagcreme, hierdoor houdt je huid meer vocht vast en het zorgt voor een extra beschermlaag

*Gebruik voor de rest van je lichaam een verzorgende bodylotion

*Scrub je huid 1 keer per week…de scrub zorgt ervoor dat alle doden huidcellen verwijdert worden waardoor de poriën weer vrij kunnen ademen en je hydraterende dagcrème kan dan beter zijn werk doen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer