MuziekMuziek

Upgrade je outfit met sieraden

Sieraden gedragen door mannen is tegenwoordig helemaal niet meer raar. Met de juiste sieraden geef je je outfit een heel andere touch. Ik zeg er wel meteen eerlijk bij dat ik behalve diverse armbanden en horloges verder geen sieraden draag. Ringen zijn met mijn beroep niet handig omdat de haren onder de ringen gaan zitten en dat kan onwijs gaan irriteren. Kettingen kan bij een man heel erg tof staan, maar als ik het zelf draag voel ik mij nog steeds niet erg comfortabel erbij. Misschien een kwestie van wennen en na het schrijven van dit artikel wil ik het wel weer een keertje gaan proberen. Wat super leuk is dat tegenwoordig veel meer mannen zelf sieraden zijn gaan ontwerpen voor de man. Daardoor is het aanbod veel groter geworden dan een paar jaar geleden. Veel ambachtelijk werk zit erin en daardoor kan je jezelf echt onderscheiden. Sieraden zijn verkrijgbaar van draagbaar tot minder draagbaar, voor ieder wat wils. Ik persoonlijk houd van stoere maar niet mega opvallende sieraden. Voor mij moet het niet te groot zijn en ook niet van goud of met allemaal tierelantijnen.

ARMBANDEN: HOE MEER HOE BETER

Ik draag mijn armbanden altijd het liefst bij elkaar, ik vind dat stoerder staan dan wanneer je maar 1 armband draagt. De armbanden die ik zelf vaak draag zijn lederen of geweven armbanden. Mijn tip is om diverse materialen en afmetingen bij elkaar te dragen.

IMG_6677
bron: b4men

sieraden voor mannen

OF KIES VOOR EEN GROTE OPVALLENDE ARMBAND

Wat ook heel gaaf is om 1 opvallende grotere armband te dragen. Deze is dan al zo groot dan het niet nodig is om er diverse armbanden bij te dragen. Overdaad schaadt!

HORLOGES: DIVERSE STIJLEN

Mannen en horloges, ze gaan prima samen. Ik zie tegenwoordig veel mannen die echt heel bewust zijn van de uitstraling die een horloge kan geven. Het is dus naast functioneel ook echt wel een fashion statement geworden.

horloge
bron: b4men
horloge 1
bron: b4men

HORLOGES EN ARMBANDEN: DURF TE COMBINEREN

Een horloge combineren met armbanden, een combinatie die heel goed samen gaat. Je horloge moet fungeren als de basis voor je armband. Je kan kiezen voor een klassieke look of experimenteer met diverse kleuren en materialen. De sleutel is om meer mannelijke en veelzijdige stukken die kiezen die zowel klassiek gedragen kunnen worden als stoerder.

RINGEN: SIMPEL EN STOER

Mannen dragen ringen om verschillende redenen. In de tijd van de Romeinen en Grieken werden ringen gedragen als status symbool, hoe groter de ring en edelsteen hoe meer aanzien diegene had. De afgelopen jaren was het raar als je als man een ring droeg. Je droeg alleen een ring als je getrouwd was of je droeg een ring als zijnde erfstuk, denk hierbij aan een zegelring. Tegenwoordig mag je als man gewoon een ring dragen als fashion statement. Nu zijn de ringen voor mannen net zoals armbanden steeds stoerder en robuuster geworden. De man stelt vaak ook andere eisen aan een ring dan de vrouw. De man wil stoere ringen zonder teveel opsmuk en tierelantijntjes.

KETTINGEN: KEEP IT SIMPLE

Een eenvoudige ketting kan er al voor zorgen dat je een extra dimensie creëert aan je look. Kettingen moeten minimalistisch zijn zodat de focus wel op je outfit blijft. Ik draag zelf echt nooit kettingen terwijl ik het wel heel erg gaaf vind staan bij anderen. Met het zoeken naar foto’s kwam ik tot de conclusie dat ik het wil gaan proberen. Je kan kiezen voor gewoon een zilveren ketting maar dat wordt toch wel snel geassocieerd met een aso uitstraling, nu hoeft dit zeker niet altijd het is maar net wat voor ketting je draagt en hoe je hem combineert. Lederen kettingen of kralenketting zijn low-key in hun ontwerp en stijl maar zijn wel heel divers te combineren.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer