MuziekMuziek

Ik trotseer de winter met mijn Fjällräven winterjas

Wie mij een beetje volgt, weet dat ik heel graag buiten ben, maar dat de winter niet echt mijn seizoen is. Ik ben een enorme koukleum en vind alles onder de 20 graden te koud! Maar goed, emigreren gaat het hem niet worden in onze situatie en ik zal het er dus maar mee moeten doen. Nu hebben wij een grote Berner Sennen pup in huis van 20 weken en die wil juist met dit weer heel graag naar buiten. Ik zal er dus aan moeten geloven. Nu heb ik al eens van een Zweed geleerd dat slecht weer niet bestaat, alleen slechte kleding. Ik heb deze uitspraak goed in mijn oren geknoopt en heb mijzelf altijd verwend met goede winterjassen. Als je het dan toch van een Zweed moet leren, dan moet je ook maar een Zweedse jas dragen..toch?? Daarom heb ik gekozen voor een jas van Fjällräven.

pa231824 pa231830 pa231828

Dit is mijn Fjällräven Polar Guide Parka

Toen ik de beschrijving van deze jas voorbij zag komen, wist ik dat dit mijn jas was. Hij is namelijk ontwikkeld en getest in samenwerking met de hondenmenners van de Fjällräven Polar-sledetocht. Als er dus één jas is die mij kan beschermen tegen kou, regen en mijn hond, dan is het deze Fjällräven Polar Guide Parka wel. Nu vraag je misschien wel af waarom een jas mij moet beschermen tegen een hond? Wanneer je kleine hondjes hebt, zal dit niet echt het geval zijn, want die springen niet tegen je op. Nu is Boyd alweer bijna net zo groot als mijzelf als hij gaat staan en dat zorgt ervoor dat hij met vieze poten en scherpe nagels tegen de jas komt. Het is dus voor mij belangrijk dat de jas hier wel goed tegen kan.

 

pa231849 pa231848 pa231847

Fjallraven Polar Guide Parka

Ik heb de jas inmiddels een paar weken en ik heb er de afgelopen dagen voor het eerst echt helemaal gebruik van kunnen maken. Deze jas is echt alles wat ik van een goede winterjas verwacht. Hij is stevig, waterdicht en hij houdt zelfs een gure koude wind prima buiten. Ik heb er nog geen sneeuwstorm mee hoeven te trotseren, dus ik heb de semi bontkraag ervan afgehaald. Anders wordt deze zwaar en nat tijdens een flinke regenbui. Die heb ik inmiddels (helaas) wel een aantal keer gehad en de Fjällräven Polar Guide Parka heeft mij keurig droog gehouden. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de prijs van de jas niet aan de lage kant is. Met € 539,- mag je dan dus ook best wel wat verwachten van een jas. Ik ben helaas ook met dit soort bedragen nogal eens teleurgesteld, maar dat is met de Fjallraven Polar Guide Parka echt niet het geval. Ik vind het een topper en met het juiste onderhoud gaat hij ook nog eens jaren mee. Wil jij kijken wat Fjällräven jou kan bieden, kijk eens bij hen op de site.

pa231845pa231820

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer