MuziekMuziek

Winterjassen voor het einde van de winter

Dit zijn de perfecte winterjassen voor het einde van de winter

Winterjassen voor het einde van de winter. Nu hebben wij dit jaar eigenlijk helemaal geen echte winter gehad….gelukkig al zeg ik het zelf. Maar het maakt de keus voor een jas soms wat lastig. Veel winterjassen voor mannen zijn veel te dik en te warm voor dit soort winters of richting het einde van de winter. Daarom heb ik wat verschillende jassen aangetrokken, die goed passen bij het einde van de winter.

Winterjassen in 2020 welke jas is in de mode

Jassen zijn toch gewoon jassen? En zeker winterjassen zijn toch niet heel gevoelig voor trends, ze moeten toch gewoon warm zijn? Toch is dat echt niet waar! Ook winterjassen voor mannen zijn echt aan mode onderhevig. De afgelopen jaren konden de bontkragen bijna niet groter. Dit is echt veranderd. De bontkragen zijn ingeruild voor de Lammy Coat. Ook de parka lijkt een beetje op zijn retour en nu zie je meer kortere jassen in het straatbeeld. Dat is met deze temperaturen ook niet heel gek natuurlijk.

Leer maar dan niet echt. Leren winterjassen

Dit jaar zien we ook een trend in leren jassen ontstaan. Dit zijn bij uitstek jassen die je niet in het midden van de winter gaat dragen. Nu heb je wel gevoerde leren winterjassen maar die zijn alsnog vaak niet echt bestand tegen een flinke vries en sneeuwbui. Daarom zijn de leren (winter) jassen erg geschikt voor het tussenseizoen. Nu is leer natuurlijk niet echt heel diervriendelijk en zeker tegenwoordig zie je dat veel merken (ook de duurdere merken) kiezen voor nep leer. Dit kunstleer noemen we PU, wat staat voor PolyUrethaan. Het is een soort plastic met een leer uitstraling en bij de betere jassen ook echt een leer gevoel. Vroeger werd er snel een beetje minderwaardig over gedaan maar het PU materiaal is tegenwoordig echt van hele mooie kwaliteit. Soms wordt dit PU ook aangebracht op restleer wat ze samenpersen. Dus wanneer je echt 100% geen dierlijke materialen wilt dragen is dat wel handig om op te letten.

Mijn winterjassen voor het tussen seizoen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer