SelectSelect

Trends, het blijft een gevoelig onderwerp bij mannen!

Ik was van de week een artikel aan het maken waar ik foto’s in moest toevoegen van vroeger en het viel mij op dat ik de afgelopen 2 jaar behoorlijk veranderd ben. Mijn baard is (weer) een stuk langer geworden en ook mijn kapsel veranderd van tijd tot tijd. Waar ik eerst mijn haar strak droeg, ben ik nu meegegaan in de trend van nu, de ‘natuurlijke look‘. 

trends_Fotor
Vorig jaar zomer. Super strak kapsel en snor altijd in puntjes gedragen.
P6211401
Zomer 2016. Kapsel een stuk losser en de snor zit bijna nooit meer in puntjes.

Ik zeg het hierboven al, “ik ben meegegaan in de trend van nu”. Op het moment dat ik op de blog schrijf over trends, weet ik dat ik ook een hoop kritiek over me heen zal krijgen. Als man wordt er op een of andere manier van je verwacht dat je niet mee mag doen aan “trends”. Als je dit wel doet, dan ben je een mietje, een loser of een hipster. Ik vind dit echt zo’n grote onzin! Trends zijn er altijd en zullen altijd blijven komen. Het is aan jou of je hier helemaal in meegaat, of dat je de dingen eruit pikt die jou aanstaan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in meer of mindere mate meedoet aan trends of bepaalde stromingen. Ik ben het vroeger allemaal geweest. Ik heb een periode gehad dat ik gabber was, een skater, een hipster, een kakker, you name it en ik ben het geweest. Ben ik daarom een ruggengraatloos iemand, ik vind van niet. Ik heb genoten van ieder moment en deze periodes hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Doe ik nu nog steeds mee aan trends, ja natuurlijk. Ik vind het leuk om met mode bezig te zijn maar ik neem echter niet alles 1 op 1 over.

trends1
De zogenaamde “hipster” look. Ik vond het vorig jaar leuk en ik vind deze look nu nog steeds leuk. Trend of geen trend!

Waarom schrijf ik over wat je kan/(moet) volgen qua trends op mijn blog

Natuurlijk schrijf ik over wat de trends van dit moment zijn. Ik vraag je alleen nooit dit klakkeloos op te volgen. Ik heb een hekel aan het woordje moeten, dus dit staat dan ook nooit in mijn teksten. Ik zal nooit schrijven dat je deze trend MOET volgen. Al wordt dit wel vaak zo geïnterpreteerd. Ik vind het belangrijk dat JIJ je goed voelt bij hoe jij eruit ziet en jij je zeker voelt bij welke kleding je dan ook draagt. Het enige wat ik kan doen is je handvatten geven. Wat jij er verder mee doet is uiteraard aan jouwzelf! Ik merk zelf dat ik een stuk zelfverzekerder geworden ben de afgelopen jaren. Dit heb ik allemaal te danken aan mijn blog. Er zijn natuurlijk veel positieve reacties, maar geloof me ik heb ook een hele hoop “shit” over me heen gekregen. Veel mensen vinden mij oppervlakkig omdat ik veel met uiterlijke verzorging en mode bezig ben. Maar ik geloof echt in het feit dat als je er goed en verzorgd uitziet, dat dit bijdraagt aan je zelfverzekerdheid. Ik ben echt heel erg gek van mijn vak (barbier) en van mijn blog, maar maakt mij dit tot een oppervlakkig persoon? Natuurlijk niet!

trends 2
Ik besteed graag aandacht aan mijn uiterlijk en ik vind dat dit niet iemand tot een oppervlakkig persoon maakt. Diegene die dat wel vindt, die vind ik pas oppervlakkig!

Blijf bij jezelf

Wat ik altijd frappant vind is dat iedereen wel een bepaalde mening over iemand heeft. Sommige mensen vinden mij bijvoorbeeld met baard leuker, andere juist weer zonder baard, andere met bril en weer andere zonder bril. Ik zie mijzelf elke dag in de spiegel(dat is soms best schrikken) maar ik twijfel nooit over hoe ik eruit zie. Ik trek mij ook echt niets aan van wat een ander van mij vind. Ik draag wat IK leuk vind, doe mijn haar hoe IK het wil dragen en wel of geen baard in de mode, het zal me een rotzorg zijn. Ik vind het belangrijk dat iemand tevreden is met zichzelf en dit ook uitdraagt. Of deze persoon nu een hipster is, een kakker, een skater of een gabber… wat maakt het uit! Mensen die kritiek leveren op hoe anderen eruit zien, zijn voor mij nog geen stuiver waard! Als je kritiek levert op een ander, dan zegt dit meer over jezelf dan over die ander.

trend 3
De één ziet in deze foto arrogantie, ik zie zelfverzekerdheid. Dit zijn echt 2 totaal verschillende dingen. Mensen die mij kennen zullen allemaal beamen dat ik verre van arrogant ben. Ik ben echter wel zelfverzekerd en weet waar ik voor sta. Ik respecteer iedereen en dat kan je van hoop andere mensen niet zeggen.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Je hebt gelijk! Trends zijn er ter inspiratie en je moet je vooral kleden zoals jij dat wil als je het mij vraagt. Op het moment dat je zo weinig in je leven hebt dat je je druk maakt om andermans looks dan ben je pas oppervlakkig!

Written by Jan Willem Huffmeijer