MuziekMuziek

Tips om sneller bruin te worden

Het is nu alweer een paar weken zomer en nu willen we allemaal een lekker kleurtje krijgen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Er zijn veel mannen met zo’n lichte huid, dat ze vaak alleen maar verbranden. Ook voor mannen met een lichte huid is het mogelijk om een mooi bruin kleurtje te krijgen, als je het maar rustig opbouwt en de tips opvolgt die ik je vandaag geef. Het  is heel belangrijk om veilig te zonnen,  dus ook al heb je aanleg om bruin te worden ga niet liggen bakken in de zon met een laag olie, want dit is echt heel slecht voor je huid.

Vandaag geef ik jullie tips om sneller bruin te worden, maar wel op een veilige manier.

 

Als eerste is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden op de zon.

-Scrubben, dit zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verwijdert worden en je egaler bruin zult worden. Doe dit alleen niet s’morgens voor je de zon in gaat, want je huid is altijd wel wat gevoeliger na een scrub beurt.

-Hydrateren, eigenlijk is dit altijd belangrijk, maar uv stralen drogen de huid uit, dus een keertje extra smeren kan geen kwaad.

DSC05276
Bescherming van Lancaster. Favoriet van B4men.nl

 

Dan nu een aantal tips hoe je het bruiningsproces kan versnellen:

-Smeren, smeren, smeren: ja maar dan word ik toch nooit bruin???? FOUT!!!! Smeren met een SPF zorgt ervoor dat je niet verbrand, het zorgt er dus niet voor dat je niet bruin wordt. Het is zo ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de uv stralen, dit om bijvoorbeeld huidkanker te voorkomen. Ga dus niet eigenwijs zijn, maar gebruik een passende SPF factor bij je huid. Hoe lichter je huid hoe hoger de SPF moet zijn.

– Voedingsmiddelen, huh hoe dan???? Bepaalde voedingsmiddelen bevaten namelijk veel Carotenoïden, dit zijn plantaardige kleurstoffen die het bruiningsproces kunnen versnellen. Het zit vooral in groene en oranje groentes zoals: spinazie, wortels, pepers en abrikozen.

– Reflecteren,  door te zonnen waar de zon kan reflecteren, zoals bijvoorbeeld aan het water of sneeuw wordt je ook sneller bruin. Doordat de zon reflecteert krijg je extra veel zon op je huid. Dit verklaart ook waarom mensen op wintersport zo bruin worden. Wel is het belangrijk om wat vaker je zonnebrand op te smeren, dit omdat je vaak de kracht van de zon niet voelt en je dus extra snel kan verbranden.

– Bewegen, nu is een beetje beweging natuurlijk nooit verkeerd, maar door te bewegen in de zon krijgt je huid de kans om egaler bruin te worden dan wanneer je alleen maar gaat liggen bakken.

– Tan Preparer van Lancaster(binnenkort een review hierover) , de tan preparer zorgt ervoor dat je huid sneller melanine aanmaakt en dit serum verbetert de verspreiding van de melanine. Door het serum gedurende 15 dagen te gebruiken wordt de melanine naar het huidoppervlak gebracht en zodra de huid wordt blootgesteld aan de zon ontwikkelt zich een mooie bruine teint.

– Olie, neeeeeee geen gewone olie zoals heel veel mensen doen, deze olie zorgt niet voor de bescherming van je huid die zo belangrijk is. Gebruik een speciale zonnebrand olie met een factor 10, 20, 30 of zelf 50.

– Pillen, jazeker… zogeheten bruiningscapsules. Bruiningscapsules bevatten Carotenoïden zie ook tip 1. Het voordeel van de pillen is dat je zeker weet dat je een hoeveelheid Carotenoïden krijgt die ook daadwerkelijk het bruiningsproces kunnen versnellen, maar beter is natuurlijk om te zorgen dat je zelf gewoon goed en gezond eet.

-Water drinken, ook hiervoor geldt, je moet altijd voldoende drinken. Veel water drinken zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt waardoor je ook langer bruin zult blijven.

-Tenslotte, smeer je huid na het zonnen goed in met een aftersun. Een aftersun hydrateert en verkoelt de huid. Je kan ook een gewone bodylotion gebruiken, maar deze hebben vaak niet het verkoelende effect van een aftersun. Daarbij zijn er tegenwoordig een hoop aftersuns verkrijgbaar die een bruin verlengende werking hebben.

DSC05278
Zon bescherming by B4men.nl

 

 

Dus  zon met verstand en geniet van de mooie zomermaanden!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer