MuziekMuziek

Smeer jij ook na het zonnen? Zo belangrijk is Aftersun!

 

Yes!!!! het is eindelijk weer een klein beetje zomerweer. Na een paar weken van plensbuien en wind, is het zonnetje er weer om ons dat zomergevoel terug te geven. Hoe geweldig het zonnetje ook is, zo fout kan het zijn voor onze huid. Mannen en ikzelf zeker niet uitgesloten, zijn soms erg makkelijk als het gaat om het smeren van zonproducten. Nu heb ik al een aantal maal geschreven over het beschermen van je huid voor het zonnen, ik ga er dus gemakshalve vanuit dat het smeren voor en tijdens het zonnen er inmiddels wel inzit. Iedereen weet dat met de zonnebrand producten van tegenwoordig het echt niet meer zo is dat er geen kleur op je huid zal verschijnen en je dus als een bleekscheet de zomer uitkomt. Maar nu staat er in het schap naast de zonnebrandcreme ook altijd die tube/fles aftersun. Heb je enig idee waar deze voor is en waarom je de aftersun zeker niet moet laten staan?

Lancaster Aftersun
Aftersun. Hahahaha wat hebben we gelachen met het maken van de foto’s. Op die dag was het namelijk helemaal niet zo meer weer 🙂

Aftersun helpt je aan een mooie kleurtje en zorgt ervoor dat het blijft!

De zon op je huid zorgt voor de nodige vitamine D en is dus echt niet alleen maar slecht. Verder zorgt de zon voor dat mooie bruine kleurtje, maar het is helaas altijd zo snel weer weg. De zon zorgt tijdens het ‘bakken’ voor de nodige zon schade aan de huid. Het is dus erg belangrijk om deze schade te herstellen. Een zonnebrand zorgt voor minder schade, maar het is heel belangrijk dat je jouw zonnebad goed afsluit. Aftersun is ervoor gemaakt om heel erg snel je huid te herstellen na het zonnen. Zo kan je huid sneller beginnen met het aanmaken van melanine, dit is de stof die jouw huid dat mooie kleurtje geeft. Een aftersun geeft jouw huid ook de voeding, stevigheid en soepelheid die voorkomt dat je huid uitdroogt en gaat vervellen. Zodra je huid eenmaal het proces van vervellen is gestart, is het niet meer te stoppen. Daarom is het zo belangrijk, dat wanneer je lang(er) wilt genieten van je kleurtje, dat je een goede aftersun gebruikt. Kortom de aftersun is dus echt wel belangrijk.

DSC02407

Deze Lancaster Aftersun heb ik mogen testen

Lancaster Tan Maximizer Soothing Moisturizer Repairing AfterSun, deze crèmes van Lancasters zijn de beste voor het dagelijks gebruik. De crème voor het gezicht is heel erg goed als dagcreme te gebruiken, alleen in plaats van s’morgens gebruik je hem s’avonds. Ze hebben optimale bruinverlengers die ervoor zorgen dat je je bruine kleurtje zolang mogelijk houdt. De crèmes zijn erg prettig in gebruik, ik vind het erg prettig dat ze goed verkoelen na het zonnen. Ze trekken heel erg snel in zonder dat je het gevoel hebt dat ze daarna niets meer doen. De geur is prima, ook voor mannen, het geeft mij altijd een vakantie gevoel. Ook dat is in de nazomer altijd leuk, kan je nog even terugdromen.

DSC02398

Lancaster Tan Maximizer Instant Cooling Mist, deze spray is echt super makkelijk en werkt echt heel erg goed bij een lichte verbranding. Het zorgt direct voor een goede verkoeling en het hersteld de huid super snel. Ik heb zoals jullie weten twee dochters die natuurlijk ook gek zijn op het zonnetje, maar ga maar eens aan kinderen uitleggen dat het smeren met een aftersun belangrijk is en dat ze even moeten wachten met spelen om het te laten intrekken. Echt niet te doen!! Kijk, dan is een spray super handig. Naast dat het wel interessant staat, trek hij super snel in en brengt de spray snel en handig aan. Deze is echt top voor mensen met kinderen.

DSC02395

Lancaster Tan Maximizer Sublimating Oil, wil je echt direct een waanzinnige mooie bruine tint op je huid, dan is de olie onmisbaar. Olie is zeker niet voor iedereen weggelegd omdat hij lang nodig heeft om in de huid te trekken en  je blijft het altijd wel een beetje zien. Deze Oil  geeft juist een heel erg mooie glans en zorgt ervoor dat je huid echt een mooi kleurtje blijft houden. De olie gebruik je op een schone huid en dus niet direct na het zonnen, de olie kan je het best op sprayen na het douchen. Voordeel van de olie, hij is heel erg goed het hele jaar door te gebruiken. Dit is mijn favoriet, ik ben gek op een mooi kleurtje en ik heb het idee dat deze olie mij echt het mooiste kleurtje geeft.

DSC02402

 

Gebruik jij altijd een aftersun of zonnebrand bescherming?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer