MuziekMuziek

Wie wil er nu niet sneller bruin worden? B4men geeft tips om sneller bruin te worden

Het mooie weer wil nog niet echt op gang komen. Heel af en toe worden we verwend met een paar mooie dagen, maar helaas moeten we dat daarna bekopen met regen, wind, hagel, sneeuw, onweer. Grapje natuurlijk, maar het wordt echt wel tijd voor flink wat mooie dagen. Ik heb afgelopen week een proefpakketje binnen gekregen van Biodermal die een nieuwe zelfbruiner op de markt heeft gebracht. Ideaal voor dit weer, binnenkort lezen jullie mijn bevindingen hierover. Mannen zijn in veel dingen niet anders dan vrouwen en ook wij willen een lekker kleurtje krijgen. Helaas wordt niet iedereen even makkelijk bruin, ik kan daarover meespreken. Hoe vaak ik niet de vraag krijg of ik ziek of niet lekker ben, is niet meer op 1 hand te tellen. Vandaag heb ik een aantal tips die ervoor moeten zorgen dat iedereen een mooie bruine teint kan krijgen. Het is wel heel belangrijk om verstandig te zonnen, dus ook al heb je aanleg om snel bruin te worden, het is heel slecht om als een frikandel in een frituurpan te gaan liggen bakken met een laag olie op je huid. Dit is heel schadelijk, dus zon verstandig!

P6031061 P6031066 P6031063

 

Tips om sneller bruin te worden

Bereid je huid eerst goed op voor de zon

 • Scrub je huid, dit zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verwijderd worden en je egaler bruin zult worden.
 • Zorg ervoor dat je je huid goed hydrateert, UV stralen drogen je huid erg uit dus een keertje extra smeren met een (body)crème kan geen kwaad.

P6031070

Bruiningsproces versnellen

 • Smeren, smeren, smeren met een zonnebrand. Maar dan word ik toch nooit bruin, ik hoor het je denken. FOUT!!!! Smeren met een SPF zorgt ervoor dat je huid niet verbrand, het zorgt er dus niet voor dat je niet bruin wordt. Het is ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV stralen, dit om bijvoorbeeld huidkanker te voorkomen. Ga dus niet eigenwijs zitten doen, maar gebruik een passende SPF factor bij je huid. Hoe lichter je huid hoe hoger de SPF moet zijn. Ik gebruik zelf altijd in het begin factor 30 en daarna ga ik over op factor 20. Marie-Louise moet altijd blijven smeren met factor 50 omdat zij heel snel verbrand. Zij heeft een hele lichte huid met sproetjes en ik heb inderdaad een iets donkerdere huid dus heb ik voldoende aan factor 30 en 20.
 • Voedingsmiddelen, huh hoe dan???? Bepaalde voedingsmiddelen bevaten namelijk veel Carotenoïden, dit zijn plantaardige kleurstoffen die het bruiningsproces kunnen versnellen. Het zit vooral in groene en oranje groentes zoals: spinazie, wortels, pepers en abrikozen. Super gezond, dus win-win situatie.
 • Reflecteren! Door te zonnen waar de zon kan reflecteren, zoals bijvoorbeeld aan het water of in de sneeuw, wordt je ook sneller bruin. Wel is het belangrijk om je dan wat vaker in te smeren met zonnebrand, dit omdat je vaak de kracht van de zon niet voelt aan het water of in de sneeuw en daardoor zul je sneller verbranden.
 • Ga fietsen, tennissen of weet ik veel wat, als je maar beweegt. Natuurlijk is een beetje beweging nooit verkeerd, maar door te bewegen in het zonlicht krijgt je huid sneller de kans om egaler bruin te worden dan wanneer je alleen maar ligt te bakken.
 • Gebruik een Tan Preparer, ik gebruik er één van Lancaster omdat mijn huid hier goed op reageert maar er zijn meerdere merken op de markt verkrijgbaar. Een Tan Preparer zorgt ervoor dat je huid sneller melanine aanmaakt. Diegene die ik gebruik is een serum en door het serum over een periode van 15 dagen te gebruiken wordt de melanine naar het huidoppervlak gebracht en zodra de huid wordt blootgesteld aan de zon, ontwikkelt zich sneller een mooie bruine kleur. Het is geen zelfbruiner, dus je hoeft niet bang te zijn dat je oranje wordt.
 • Smeren met olie en nee geen gewone olijfolie zoals veel mensen dit doen. Gewone olie beschermt je huid niet. Gebruik een special zonnebrandolie met een factor.
 • Pillen??? Jazeker, zogeheten bruiningscapsules. Bruiningscapsules bevatten Carotenoïden zie ook tip 1. Het voordeel van deze pillen is dat je zeker weet dat je een hoeveelheid Carotenoïden krijgt die ook daadwerkelijk het bruiningsproces kan versnellen. Beter is natuurlijk om te zorgen dat je zelf gewoon goed en gezond eet.
 • Drink voldoende water. Veel water drinken zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt waardoor je huid in optimale conditie is en daardoor zul je ook langer bruin blijven.
 • Smeer je huid na het zonnen goed in met een aftersun. Een aftersun hydrateert en verkoelt de huid. Tegenwoordig zijn er ook aftersuns verkrijgbaar die een bruinverlengende werking hebben. Gebruik wel het liefst een aftersun zonder alcohol, alcohol droogt je huid namelijk uit en dit wil je nu juist niet.

P6071095

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer