MuziekMuziek

Mijn Timberland Boots, all time favorite!

De schoenen van Timberland zijn inmiddels wel een begrip. Wie heeft er nog nooit één paar van gehad? Juist, bijna niemand. Ikzelf ben al jaren groot fan van Timberland schoenen en heb er dan ook vele soorten en maten van gehad. Van de classic boots tot aan stoere cowboylaarzen. De cowboylaarzen heb ik overigens niet in Nederland gekocht maar in Amerika toen wij daar op vakantie waren. Het uiteindelijke loop plezier en kwaliteit hebben ervoor gezorgd dat het merk al jaren aan de top staat. Je leest het goed, het uiteindelijke loopplezier. Het maken van mooie boots gemaakt van stevig leer hebben één nadeel, je hebt (even) tijd nodig om ze in te lopen. Het zijn geweldige schoenenen, maar wat heb ik ze vaak vervloekt als ik weer eens met blaren binnen stapte omdat ik niet gewoon rustig de schoenen de tijd gaf om soepel te worden. Tegen de tijd dat je ze bijna niet meer wilt dragen en denkt dat die dingen nooit ingelopen zullen worden, dan pas gaan ze lekker zitten. Geloof mij, hierna gaan ze echt niet meer uit tot het moment een aantal jaar verder dat iemand zegt: “die schoenen kunnen echt niet meer”. Ik heb dus wel een haat-liefde verhouding met deze schoenen, maar ik weet ook zeker dat ik nooit meer zonder kan.

p8300826 p8300831 p8300829

Mijn Timberland Original 6 Classic Boot

Niet zolang geleden ben ik naar een persevent geweest van Timberland en daar lanceerde Timberland de Sensorflex lijn. Traditionele schoenen maar in een modern jasje gegoten. Deze schoenen uit de sensorflex lijn zien eruit als de “echte” Timberlands maar wegen helemaal niets en zitten meteen lekker. Deze schoenen heb ik niet hoeven in te lopen maar zaten meteen als gegoten. Dit zegt Timberland er zelf over. “Iedere SensorFlex™-zool bestaat uit drie lagen, die alle drie hun eigen specifieke functie hebben. De stevige bovenlaag geeft je voeten de hele dag comfort en steun. De zachtere EVA-middenzool past zich aan iedere ongelijke ondergrond aan, zodat je altijd stevig staat. En de ingesneden buitenzool ziet er niet alleen goed uit, maar veert mee met iedere stap. Samen zorgen deze drie lagen ervoor dat je schoenen ook na een lange dag nog heerlijk lopen. Traditionele stijl – nu met modern comfort.”

pa231823 pa161724 pa161722

 

Mijn Timberland Senorflex Boot

Is het voor mij de vervanging van de Original boot? Ja en nee. Qua uiterlijk vind ik de gewone Timberland boots toch net even een stoerdere uitstraling hebben maar qua pasvorm wint de nieuwe Senorflex het zeker.

pa161699

Ben jij bekend met de schoenen van Timberland en zo ja hoeveel paar heb je 😉

 

*dit artikel is geen samenwerking met Timberland maar op eigen initiatief geschreven.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Toch maar een keer sparen voor een mooie paar Timberlands dan ga ik wel voor de originals!

Written by Jan Willem Huffmeijer