MuziekMuziek

Tijd voor The Famous Grouse

 

The Famous Grouse is een whisky die soms niet geheel op de kwaliteit geschat wordt welke het wel verdiend. Ondanks dit is deze Premium Blended Scotch Whisky de meest gedronken whisky van Schotland en ver daarbuiten. Het geheim voor deze bekendheid is simpel, gewoon een heel mooie en zachte whisky maken. Ondanks de bescheidenheid van het merk is het wel belangrijk om zo af en toe met de tijd mee te gaan. Tijd voor een nieuwe look! En ja, het moet heel duidelijk zijn, het is alleen maar een nieuwe jas aan de inhoud is niets veranderd. Naast een nieuwe look van de fles en het etiket (wat je ook kan personaliseren, erg leuk om te doen en een uniek cadeau!) is ook online The Famous Grouse met de tijd mee. Zo is er een eigen Facebookpagina en ook op Youtube zijn er leuke filmpjes te vinden waar zij je alles goed en duidelijk uitleggen over The Famous Grouse en de manier waarop zij whisky maken. Het leuke van The Famous Grouse is dat ze je gewoon een goede uitleg geven zonder daar heel groots over te doen en dit geldt eigenlijk voor heel het merk. Dat is denk ik ook één van de belangrijkste reden waarom ze zo groot zijn geworden. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en niet alleen wij Nederlanders zijn daar gek op.TFG-15-New-Bottle-purple-background

 

The Famous Grouse geloofd in een goed huwelijk

De bijzonder zachte en rijke smaak van The Famous Grouse komt voort uit de goede keuzes die ze maken. Voor het rijpen van de whisky op het vat gebruiken ze bij The Famous Grouse meer sherryvaten dan welke andere blended whisky ook. Verder is een goed huwelijk heel belangrijk voor een mooie zachte blend. De Famous Grouse is opgebouwd uit mooie Malts (waaronder The Macallan en Highland Park) en deze worden samen met de grain whisky bij elkaar gebracht. Deze manier van mengen noemen ze huwen en is heel belangrijk voor een mooie en stabiele smaak.  Natuurlijk hebben wij The Famous Grouse ook even geproefd en gekeurd.

TFG Experience Warehouse 2 - verkleinde Copy

 

De proefnotities van B4men:

DSC03611

 

De kleur: Licht goud.

De neus: Zachte geur van turf en vanille vormen de basis, maar ook tonen van appel en citrus komen boven.De smaak: Kruidig en fruitig met smaken als appel en het zoete van toffee.

De afdronk: Is lang en zacht met veel toffee smaak en een klein beetje rook.

Naast deze mooie blended whisky heeft The Famous Grouse nog erg mooie andere smaken die wij op de blog al een aantal maal hebben beschreven. Zoals The Smoky Black Grouse, The Naked en The Famous 40.

De Famous Grouse is en blijft “Famous For a Reason”

https://www.youtube.com/watch?v=nnHu-4NwpX4

TFG-15-Primary-Logo-FFAR

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer