MuziekMuziek

Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release. Review B4men

Vandaag weer eens een whisky artikel van mijn hand. Ik ben natuurlijk nog steeds gek van whisky, dus niet schrijven over whisky betekend gelukkig niet dat ik er niet van geniet. Vandaag heb ik iets heel bijzonders voor jullie, Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release. Een bourbon dus en eerlijk is eerlijk mijn vader is meer van de bourbon dan ikzelf. Ik ga graag voor het stevige en rokerige werk, maar deze is toch even een ander verhaal, dan een met alle respect een gewone bourbon.

fourroseslabel

Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release

Met deze Limited Edition brengt Four Roses master distilleer Jim Rutledge een bijzonder eerbetoon. Jim Rutledge is net gepensioneerd na 10 jaar werkzaam te zijn geweest voor Four Roses. Zijn passie en vakmanschap hebben aan de basis gestaan van de kwaliteit van deze Four Roses Limited Edition Small Batch. Het is mooi om met zo’n hoogte punt te kunnen stoppen en de weg vrij te maken voor zijn opvolger Brent Elliot.

four Roses

Four Roses

Four Roses is de enige distilleerderij die gebruik maakt van twee ‘mashbills’ en vijf verschillende typen gisten waarmee tien Bourbons worden geproduceerd met elk een uniek karakter en smaakprofiel. De 2015 Limited Edition Small Batch bestaat uit een 16 jaar oude Bourbon van het OBSK-recept van Four Roses, een 14 en een 15 jaar oude OESK en een 11 jaar oude OBSV. Het is voor een Bourbon whiskey best bijzonder om te worden samengesteld uit bourbons van deze leeftijd. Het geeft deze Limited Edition Small Batch echt een heel ander karakter dan je normaal van een bourbon gewend ben.

 

image

Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release proefnotitie:

-Kleur: Diep gouden kleur

-Neus: Mooie diepe tonen van vanille, karamel en zoete chocolade komen als eerst naar voren. De tweede neus is kruidiger, kaneel en kruidnagel en munt zorgen voor een bijzondere neus.

-Smaak: Wow! de Limited Edition Small Batch is op vatsterkte en met 54,3 % is het echt wel een stevige whiskey. Van echte agressie is absoluut geen sprake, er ontbrand een lekker vuurtje in de mond die heel langzaam dooft. De smaaktonen zijn bijzonder fruitig. Kokos, abrikoos en sinaasappel voeren de boventoon. Natuurlijk is en blijft het een echte bourbon die de herkenbare smaken van vanille en honing met zich mee draagt.

-Afdronk: Rijk en lang.

Deze Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release heeft mij echt doen verbazen en niet alleen mij. Ik heb veel vrienden aan wie ik deze whiskey heb laten proeven zonder te vertellen wat het was. Er waren er maar weinig die hier direct bourbon riepen. Toen ik het ze vertelde waren ze verbaasd over de bijzondere kwaliteit. De Four Roses Limited Edition Small Batch 2015 release is niet voor niets Limited en er zijn er voor Nederland 300 beschikbaar gesteld. Daarvan heb ik er 1… dus het betekend wel dat je goed moet zoeken naar de andere 🙂

image

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer