MuziekMuziek

Auchentoshan 12 Years Old, zachtaardig lekker.

Whisky, ik heb er samen met mijn vader al heel erg veel over geschreven op de blog. Toch valt mij op dat er nog niet heel erg veel Lowland whisky’s op staan. Wat hier de reden voor is weet ik niet zo goed, het is absoluut niet zo dat ze er geen lekkere whisky’s maken. Het bewijs is hiervan is deze heerlijke Auchentoshan 12 yo, een heerlijke zachte whisky die ik graag voor jullie eens mag beschrijven.

auchentoshan

Auchentoshan

De distilleerderij is gebouwd in 1825, vermoedelijk door Ierse vluchtelingen. Het zou heel goed verklaren waarom Auchentoshan als een van de weinige 3 keer destilleert. Dit is zeer ongebruikelijk in Schotland, waar men normaal 2 keer destilleert. Door het het door destilleren wordt de whisky zuiverder en heeft het een hoger alcohol percentage. Zuiver betekend vaak minder smaak, maar dat weten ze heel goed op te vangen door het te laten rijpen op heel mooie vaten. Auchentoshan heeft na het destilleren een percentage van 81%, dit is het hoogste van allemaal. Het maakt de whisky ook uitmate geschikt om mee te blenden. 90 procent van de whisky wordt hiervoor doorverkocht en met de laatste 10 procent maken zij de eigen Single Malts.

image

Auchentoshan 12 yo proefnotitie

De kleur: donker goud

De neus: de geur is jong en fris. Ik ruik veel citrus, hooi en ook zitten er wat houtige tonen in. De geur is mooi rond en zonder agressie.

De smaak: zacht en vriendelijk. Deze whisky heeft mooie zoete tonen van vanille, honing en toffee. Naast de zoetheid heeft hij ook een nootachtige smaak en dat maakt de whisky wat droog in de mond.

De afdronk: is lang en zoet.

De auchentoshan is een heerlijke whisky waar ik een avond mee kan starten, maar ook mee kan afsluiten. Zelfs mijn vrouw kan deze whisky erg waarderen.

image

Cheers,

Jan Willem Huffmeijer B4men.nl

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen 18, geen alcohol!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer