MuziekMuziek

The Famouse Grouse Smoky Black Whisky van de Maand Juni

De whisky van de maand Juni is geworden de Famous Groude Smoky Black. Het is weer een blended Scotch en voor de trouwe volgers, het is weer een Famous Grouse. De reden is simpel, ze zijn erg goed bezig bij de Famous Grouse als je het mij vraagt. Ik ga deze keer niet weer de blended Scotch verdedigen tegenover een single malt, wanneer je een blended per definitie niet drinkt mis je een hoop lekkers en blijft er meer voor ons over.

P6020987

image

The Famous Grouse Smoky Black

The Famous Grouse had al een rokerige variant in de collectie dit was The Black Grouse. Dit zal de vervanger gaan worden en de Black Grouse zal eruit gaan. De nieuwe styling vind ik zeer smaakvol en zeker een opwaardering van de uitstraling. Deze nieuwe uitstraling zal een jongere doelgroep zeker meer aanspreken. Uiteraard kan je van een mooi bord niet eten en is de buitenkant van de fles niet iets waar we ons heel druk om moeten maken, het gaat tenslotte om wat er in de fles zit. Echter koop je makkelijk op uiterlijk en proef je ook met je ogen. Nu terug naar de inhoud van de fles, de Smoky Black is een blend van veel verschillende Islay malts o.a. de bijzondere malt whisky van Glenturret met een turfgehalte van 80 tot 120 ppm. Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat wanneer je alleen maar goede dingen bij elkaar stopt, dat het dan ook maar goed moet zijn. Toch hebben ze met de Black Grouse al bewezen een spannende rokerige whisky op de markt te kunnen zetten. De prijs voor The Famous Grouse Smoky Black is € 24,99 en daarmee drink je een prima whisky voor een prima prijs.

P6020988

Proefnotities van The Famous Grouse Smoky Black

Kleur: Een mooie diep gouden kleur

Neus: Diep, rijk en zacht. De rokerigheid knalt er niet vanaf maar voert een aangename boventoon. Verder vind ik in de geur wat citrus en graan tonen. Diepe tonen komen van chocolade en vanille.

Smaak: Wat opvalt is de zachtheid en ondanks de lichte rooksmaak is de whisky wat zoetig. Carmel, chocolade en gekonfijt fruit geven de eerste smaken af.

Afdronk: De afdronk is lang maar niet heel vol. De fruitigheid valt mij op in de afdronk. Samen met een lichte rooksmaak is de afdronk wel prettig.

De Smoky Black is een zeer aangename whisky die je heel goed in de kast kan hebben staan. Leuke bijkomstigheid is dat je door de prijs net een keer vaker een glaasje kan inschenken en genieten van een mooie en lange zomeravond na een goede BBQ.

Geniet ervan en drink met je maten 😉

Jan Willem Huffmeijer

P6020991

 

 

Géén 18 jaar, dan geen alcohol!

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • De Glenturret is geen Islay whisky maar een Highlander (hij is welliswaar wel peated).

Written by Jan Willem Huffmeijer