MuziekMuziek

Teeling Single Grain Whiskey, bijzonder lekker.

Print

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb al eens over dit mooie Ierse whiskey merk geschreven (voor het artikel klik hier). Ik heb toen der tijd een paar proef flesjes gekregen bij de standaard whiskey van Teeling, er zaten bij een flesje 21 jaar Vintage Reserve en een flesje Single Grain. Tja ik had ze graag beide gekregen natuurlijk maar ik snap ook wel dat de 21 jaar net even te duur is om weg te geven. Daarentegen kreeg ik op mijn vraag wel deze Single Grain opgestuurd.

DSC03547
Teeling Single Grain Whiskey

 

Teeling  Single Grain Whiskey

Deze whiskey is de tweede single grain whiskey uit Ierland. Naast Teeling  Single Grain Whiskey is er ook de Single Grain van Greenore. In eerste instantie was deze Single Grain ook voor Greenore bedoeld. Teeling besloot deze whiskey zelf aan te kopen om er iets bijzonders mee te doen. Ze hebben deze whiskey namelijk laten rijpen op vaten die eerst zijn gebruikt voor het rijpen van Californische Cabernet Sauvignon wijnen. Dat maakt deze whiskey lekker fruitig en hij krijgt meer diepgang door de houttonen. Deze whiskey heeft bijna alles wat ik lekker vind in een whiskey, zoete tonen, fruitig maar weer niet te en de diepgang van het hout. De whiskey is ook net even sterker en met 46% een beste jongen.

DSC03551
Teeling Single Grain Whiskey

 

De B4men.nl proefnotities van de Teeling  Single Grain Whiskey

DSC03555
Teeling Single Grain Whiskey

Kleur: De kleur is helder goud.

Neus: De eerste neus heeft veel alcohol dus pas op! De tweede neus heeft romige tonen van roomboter, honing, vanille. De diepgang komt uit de derde neus, hier wordt hij kruidig en geeft hij rijke tonen van gember, kaneel, peper, kruidnagel.

Smaak: Diep en vol, gelijk in de mond is hij droog en kruidig. Wanneer hij iets langer in de mond is wordt hij zoet en fruitig. Smaken die mij echt opvallen zijn de pruimen en rozijnen die echt toe te schrijven zijn aan de wijnvaten.

Afdronk: De afdronk is lang en droog. De kruiden komen weer naar boven en iets wat ik altijd erg lekker vind is wanneer je de kokos proeft in de afdronk en dat heeft deze  Teeling  Single Grain Whiskey zeker.

 

Kortom een erg lekkere whiskey die je niet snel bij iemand in zijn verzameling zal aantreffen maar die daar best tussen mag staan!! Wil je een keer iets bijzonders en ook nog een beetje te betalen…..dan is Teeling  Single Grain Whiskey een prima keuze.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer