MuziekMuziek

Parrano kaas, kaas op z’n Italiaans!!

Weer een leuk persbericht waar ik iets mee moest doen!! Over kaas?? Ja ik kreeg een persbericht binnen over kaas!! Maar als ik hierover iets moet schrijven dan moet ik het natuurlijk wel geproefd hebben. Gelijk een stuk gevraagd en gekregen. Zie je dat grote losse stuk….die was voor mij!!

nieuw stuk Parrano

Parrano Kaas

Wat maakt deze kaas nu zo bijzonder dat ik daar over ga schrijven?? Nou deze kaas is een culinaire kaas!! Een wat ?? Met de kaas moet/kan/mag je koken. Het gaat om een Nederlandse kaas die zijn naam en receptuur te danken hebben aan de kaasmaker die helemaal weg was van het Italiaanse dorpje Perrano, daarop besloot hij deze kaas te ontwikkelen. Wat deze kaas ook heel bijzonder maakt is het feit dat aan deze kaas helemaal geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd!! Dat maakt hem in mijn ogen gelijk een stuk lekkerder!! Het recept is dus puur Italiaans maar met Hollandse koemelk, een lekkere combi die  zorgt voor een smeuige kaas met extra pit. De Parrano Kaas geeft jou alle vrijheid als het gaat om het eten van kaas, of je nu een broodje, blokje of een drie gangen diner wilt neerzetten met deze kaas kan het allemaal.

productgroep lr

 

Parrano Kaas geproefd:

Kijk al die beloftes moeten natuurlijk nog wel worden waargemaakt. Ik moet zeggen dat ik best wel overdonderd was door de smaak van deze kaas. Ik houd best wel van kaas maar dan meestal direct bij de boer vandaan!! De oneerbiedig gezegd fabriekskazen kunnen mij niet bekoren. Deze Parrano kaas is duidelijk wel een uitzondering!! Hij smaakt goed en heeft inderdaad lekker veel karakter. De pittige smaak blijft echter wel het beste overeind wanneer je deze kaas koud eet. Wanneer je deze kaas in een gerecht gebruikt valt hij mij een beetje tegen. Je proeft hem zeker wel en hij is duidelijk niet overheersend maar ik had wel meer smaak verwacht!! Dat is dus voor mij zeker nog een aandachtspuntje….geef deze kaas net iets meer pit wanneer hij warm is!! Verder was deze (fabrieks)kaas voor mij wel een verassing en ik zal hier zeker in de supermarkt niet omheen lopen!!

parrano

 

WIST JE DAT?

– Parrano bevat geen conserveringsmiddelen. Parrano is minimaal 20 weken natuurlijk gerijpt.

– Parrano de naam is van het dorp waar de maker zijn inspiratie haalde voor de kaas.

– Parrano het snelst groeiende kaasmerk van Nederland is en de wereldwijde vraag naar Parrano nog steeds groeit.

– Per jaar wordt er in Nederland 500 ton Parrano verkocht en zo’n 300 ton wordt geëxporteerd naar het buitenland.

– De best verkochte items zijn: de Parrano rasp en de Parrano snippers.

– Parrano is de favoriete kaas van Whole Foods en alle foodies in de US.

– Parrano’s smaak is een prijswinnaar. (superior taste award 2013)

– Parrano heeft voor elk eetmoment een product gelanceerd: Plakken Rasp/flakes/strooikaas Nieuw: Wigstuk

 

Parrano-LogoPRIJS & VERKRIJGBAARHEID

Parrano Stuk (320 gram) Prijs:€ 4,75

Parrano Plakken Prijs:€ 1,99

Parrano Rasp & Gesnipperd Prijs:€ 1,69

Parrano Strooikaas Prijs:€ 2,69

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer