MuziekMuziek

Teeling Blended Irish Whiskey, Krachtige Ier!

Teeling Blended Irish Whiskey, Krachtige Ier!

Print
Teeling Blended Irish Whiskey

De Ierse whiskey wordt sinds kort weer echt op de kaart gezet. De promotie voor de Ierse whiskey is op volle gang en in mijn ogen volkomen terecht. In Ierland worden echt hele mooie whiskey’s gemaakt. Over het algemeen zijn de Ierse whiskey’s zoals de Ieren zelf toegankelijk, vriendelijk en zachtaardig. Ik zou iedereen die graag whisky wil leren drinken aanraden om eens te beginnen met zo’n lekkere Ier, hij zal je niet teleurstellen.

1012039_636898459700075_1317952324_n

The Teeling Whiskey Company

De Telling Whiskey Company is opgericht door Jack Teeling. Jack Teeling komt uit een familie met grote reputatie binnen de Ierse whiskey. Na jaren bij de Cooley distilleerderij te hebben gewerkt, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Voor Jack Teeling heeft Ierland alles in huis om de mooiste whiskey van de wereld te maken. Hij ging aan de slag om de perfecte whiskey te maken met veel respect voor de traditie maar met genoeg lef om te kijken naar de toekomst. De vier pijlers zijn voor The Teeling Whiskey Company  dan ook heel belangrijk: authenticiteit, onafhankelijkheid, kwaliteit en innovatie.

labelTeeling Blended Irish Whiskey

Teeling heeft ook het mooie en soepele karakter van een Ier, maar let op dit is een wolf in schaapskleren!! Deze whiskey heeft ook de backbone van een Ier, deze whiskey geeft zich niet zomaar gewonnen. Teeling Blended Irish Whiskey heeft een rum cask finish, hij heeft gerijpt op rum vaten uit Nicaragua. Dit maakt de whiskey kruidig en zoet maar het geeft ook heel veel diepte.

proefnotitie:

De kleur is mooi goudgeel. De neus is bijzonder rijk en fruitig. Zoete tonen van vanille, rozijnen en appeltaart, maar ook fruit als appel, citrus en kersen geven deze whiskey een mooie en sterke neus. De smaak is bijzonder vol en krachtig met veel fruit, appel, peer en abrikoos, deze maken plaats voor het kruidige  karakter van de whiskey. De kruiden die gelijk boven komen zijn kaneel en gemalen piment, zij geven de whiskey warmte. De whiskey blijft lang in de mond met hele mooie smaken van hout en vanille.

Kortom een geweldige whiskey die je zeker voor de prijs van rond €30,- niet kan en mag laten ontbreken aan je whiskey collectie.

Meer informatie over Teeling Whiskey Co. klik hier

 

 http://vimeo.com/79508026

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer